Dubbele inzamelactie Lions Krimpen weer een groot succes

Krimpen aan den IJssel – Vorige week vond de overdracht plaats van de landelijk ingezamelde DE punten aan Douwe Egberts. De ingezamelde punten worden omgezet in koffie voor de voedselbank. Ook in Krimpen werd ingezameld.

In december 2019 vond al weer voor de 6e keer de inzamelingsactie Douwe Egberts punten en vreemd en oud geld plaats in Krimpen aan den IJssel. De inzameling werd georganiseerd door de Krimpense Lions Club. Met de DE punten worden pakken koffie aangeschaft voor de Voedselbank Krimpen aan den IJssel en met het ingezamelde vreemd en oud geld kunnen staaroperaties in derdewereldlanden worden bekostigd.

Succes van de vijfde editie overtroffen

Na 5 eerdere zeer succesvolle edities hoopten de Lions ook met de zesde editie weer een mooi resultaat te boeken. En met dank aan de Krimpense bevolking is dat zeker gelukt. Totaal werden er 444.729 punten ingezameld, goed voor 948 pakken koffie voor de Krimpense Voedselbank die daar weer ruim een jaar mee vooruit kan. De actie in 2018 was goed voor 882 pakken koffie.

In totaal is 44,1 kilo vreemd en oud geld ingezameld. De opbrengst hiervan wordt door de Wilde ganzen met 50% verhoogd. Totaal kunnen met de Krimpense opbrengst 133 oogoperaties in derdewereldlanden worden betaald. Ook deze inzameling was succesvoller dan de vorige actie (129 operaties).

Volgend jaar nog succesvoller?

Gezien het succes van de actie is het volgens de voorzitter van de inzamelingscommissie, André Boon, duidelijk dat er inmiddels een mooie traditie aan het ontstaan is in Krimpen aan den IJssel. Zonder twijfel zal de actie dan ook eind dit jaar voor de 7e keer worden georganiseerd en hopelijk is men in Krimpen al weer aan het punten knippen en verzamelen geslagen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden