Het Chr. Krimpens Mannenkoor bestaat 35 jaar.
Het Chr. Krimpens Mannenkoor bestaat 35 jaar. (Foto: )

Hoera, het Christelijk Krimpens Mannenkoor bestaat 35 jaar

Krimpen aan den IJssel - Met een lustrumconcert viert het Christelijk Krimpens Mannenkoor zaterdag 22 februari het 35-jarig bestaan. In de Sionskerk aan de Nieuwe Tiendweg zijn belangstellenden vanaf 19.30 uur welkom om te genieten van een bijzonder optreden met medewerking van tenor Jacob Schenk en hoboïste Jolanda den Houter.

Door Bab Riem Vis

Samen met voorzitter Gijs Zwijnenburg kijken we terug op de afgelopen jaren. Het begon in 1985 allemaal met een oproepje in de plaatselijke krant door de initiatiefnemers Theo Borsje en Cees van der Slik. Gestart werd met repetitieavonden in de Sionskerk, later in de oude Rehobothkerk, beter bekend als de 'kanonnenloods', aan de IJsseldijk met zo'n 17 man. Het koor is vervolgens een aantal jaren geleden na de sloop van de 'kanonnenloods' meeverhuisd met de Rehobothkerk naar de nieuwbouwwijk Lansingh-zuid. Daar repeteert men elke donderdagavond.

Het aantal leden groeide snel en die kwamen zeker niet alleen uit Krimpen aan den IJssel. Zwijnenburg: ''We hebben bijna 120 leden gehad en daarvan kwam de helft van elders. Zingen in een mannenkoor was toen heel populair, want je had in Krimpen nóg twee koren. Die zijn inmiddels opgeheven. Wij hebben nu nog ruim 70 leden. Ook bij ons slaat de vergrijzing toe en wat ons betreft zijn nieuwe jonge leden heel welkom. Onze leden komen nog steeds uit de hele omgeving. Zelfs ook nu nog uit b.v. Hoogvliet, Groot Ammers, Woudenberg en helemaal uit Fijnaart.''

Zwijnenburg vertelt dat er ook gewerkt wordt met projecten, zoals bijvoorbeeld recentelijk met het project Onze Vader. ''Daar worden dan liederen bij gezocht die bewerkt zijn. Zo treden we ook in het najaar op in Ouderkerk aan den IJssel en dan werpen we met een project een terugblik op ons repertoire van de afgelopen jaren. Ons repertoire is veelomvattend. We hebben ook de afgelopen jaren met diverse orkesten opgetreden in onder andere De Doelen en de Laurenskerk en ook waren we op de televisie te zien in het programma 'Nederland zingt'.''

Op 11 april treedt het koor ook op in de Bethlehemkerk in Papendrecht. Dan wordt het oratorium 'The Crucifixion' samen met een gemengd koor uitgevoerd. Meer informatie op www.christelijkkrimpensmannenkoor.nl.

Het lustrumconcert is dus op zaterdag 22 februari 2020 om 20.00 uur in de Sionskerk. Belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis, maar uiteraard wordt er wel een collecte gehouden voor de bestrijding van de onkosten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden