Thessa van den Berg: succesvol met 'Bikkels met Prikkels'.
Thessa van den Berg: succesvol met 'Bikkels met Prikkels'. (Foto: )

Bikkels met Prikkels hélpt kinderen

Ouderkerk aan den IJssel - Met haar praktijk 'Bikkels met Prikkels' heeft Thessa van den Berg al heel wat kinderen met leer-, gedrags- en ontwikkelingsproblemen kunnen helpen. Ver weg? Nee, gewoon in de buurt! In Ouderkerk aan den IJssel om precies te zijn!

Door Jan J. Timmer

Psychomotorisch (kinder)coach Thessa van den Berg is zelf moeder van een tweeling. En ze weet vanuit die rol precies hoe bezorgd je kunt zijn als je kind iets mankeert. "Ik kan me nog goed herinneren dat één van mijn dochters na ene val uit een speeltoestel spraakproblemen ging vertonen. Ze kwam vanaf dat moment moeilijk uit haar woorden, begon te stotteren en ging woorden veelvuldig te herhalen. Ik wilde mijn zorgen daarover bespreken met de peuterspeelzaal, maar daar werd me geadviseerd om het nog even aan te zien. Ik had daar geen goed gevoel over en besloot op zoektocht te gaan naar iemand die mijn dochter kon helpen. Zo kwam ik in contact met een reflexintegratiebehandelaar. Dat bleek een goede zet. Binnen een paar behandelingen was mijn dochter van haar klachten verliest. Het maakte zo'n indruk op me dat ik me vanaf dat moment ben gaan verdiepen in reflexintegratie. Ik ging opleidingen volgen en behaalde uiteindelijk het diploma Psychomotorisch Kindercoach. De methoden die ik me eigen heb gemaakt en in mijn praktijk toepas, werken ook bij andere kinderen die te kampen hebben met concentratieproblemen, zindelijkheidsproblemen, problemen met lezen, schrijven, rekenen, evenwicht of driftbuien. Ik benader een probleem anders dan de 'standaardbehandelaar', ik ga terug naar de oorzaak van het probleem in plaats van dat ik de symptomen bestrijdt. Die oorzaak kan soms liggen in een moeilijke zwangerschap, een zware bevalling, een ingreep tijdens de bevalling of een traumatische ervaring van het kind. Na het invullen van een uitgebreide vragenlijst en een screening volgt de behandeling. En die leidt vrijwel altijd tot succes. Ik heb over belangstelling voor 'Bikkels met Prikkels' niet te klagen. Daar ben ik blij om, want er is niets niets fijners dan bij te dragen aan het geluk van kind en ouder."

Thessa van den Berg is inmiddels anderhalf jaar bezig met 'Bikkels met Prikkels'. "Ik ben blij dat ik er mee begonnen ben, want de praktijk voorziet écht in een behoefte", zegt de Ouderkerkse. "En nog belangrijker: ik kan kinderen hélpen om bepaalde problemen achter zich te laten. Ik ben dankbaar dat ik reflexintegratie heb mogen ontdekken. Mijn dochter heeft het geholpen en ik kan de methode nu toepassen voor andere kinderen." Meer info: www.bikkelsmetprikkels.nl of mail met info@bikkelsmetprikkels.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden