De gefotografeerde objecten moeten een iconische uitstraling hebben, zoals het Muiderslot of Fort Loevestein.
De gefotografeerde objecten moeten een iconische uitstraling hebben, zoals het Muiderslot of Fort Loevestein. (Foto: Stichting Oude Hollandse Waterlinie)

Wat is er te doen in de Krimpenerwaard?

Fotowedstrijd Waterlinie

Regio - Ook in het jaar 2020 organiseert de Stichting Oude Hollandse Waterlinie weer een fotowedstrijd en iedereen kan meedoen. Dit jaar is het thema: ‘Iconen van de Oude Hollandse Waterlinie’. "Hiermee willen wij de aandacht vestigen op gebouwen en monumenten binnen de Oude Hollandse Waterlinie." De gefotografeerde objecten moeten een iconische uitstraling hebben. Denk aan vestingsteden, forten en schansen, zoals het Muiderslot of Fort Loevestein. De foto moet zijn genomen binnen het gebied van de Oude Hollandse Waterlinie. De gekozen locatie (monument / gebouw / element) moet duidelijk zichtbaar zijn. Naast deze eisen heeft u de vrije hand om het thema op een creatieve manier te verbeelden Een onafhankelijke jury zal de ingezonden foto’s beoordelen. De winnaar ontvangt een bedrag van € 150, de nummer twee van € 100 en de nummer drie van € 50. Deelnemers kunnen maximaal drie foto’s inzenden, uiterlijk (woensdag) 30 september 2020, naar: contact@ohwl.nl. Kijk voor meer informatie op onze website:
www.oudehollandsewaterlinie.nl

Huismuziek in Streekmuseum

Krimpen aan den IJssel - Op donderdag 26 maart organiseert het Streekmuseum om 20.00 uur zijn jaarlijkse literaire huismuziekconcert dat in het teken staat van Midden- en Oost-Europa. Imre Rolleman heeft de leiding. Er worden werken uitgevoerd van onder meer Tschaikofsky, Liadov en Borodin, maar ook vrolijke en melancholieke Klezmers zullen er klinken. Twee korte verhalen van de beroemde Russische schrijver Tsjechov zullen worden voorgelezen. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. Adres: IJsseldijk 312.

Inloopconcert

Krimpen aan den IJssel - Het Streekmuseum organiseert op zaterdagmiddag 4 april van 14.00 - 17.00 uur kleine inloopconcertjes. Op de twee mooiste locaties in het museum
geven verschillende ensembles, afwisselend, kleine inloopconcertjes die ongeveer twintig minuten duren. Tussendoor kan men genieten van zelfgemaakte lekkernijen en een drankje. Ook kinderen zijn van harte welkom. Men betaalt de gebruikelijke museumentree. Museumkaarten zijn geldig. Adres: IJsseldijk 312.

Golfcursus

Krimpen aan de Lek - Golfbaan Crimpenerhout organiseert op donderdag 30 april van 10.00 tot 16.00 uur een eendaagse cursus Baanpermissie voor de jeugd (in de meivakantie)." Hoe leuk zou het zijn om met uw (klein)kinderen de baan in te gaan? Heeft u (klein)kinderen die graag willen leren golfen? Doe dan mee met de cursus." Na het volgen van deze cursus krijgen deelnemers direct Baanpermissie en mogen zij met (groot)ouders de baan in! De kosten voor de cursus (incl. lunch) bedragen slechts € 99,00 p.p. "De cursus is o.l.v. één van onze golfprofessionals en omvat 5 uur golfles, inclusief 2 uur baanles. De cursus wordt gegeven in kleine groepjes van minimaal 5 en maximaal 7 deelnemers. Inschrijven kan vanaf de leeftijd van 12 jaar via de website www.golfbaancrimpenerhout.nl of stuur ons een e-mail: info@golfbaancrimpenerhout.nl

Modeshow in Cultuurhuis

Krimpen aan de Lek - Op vrijdag 27 maart verzorgt Doorduyn Mode een modeshow in het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek. Tijdens de modeshow kunt u de nieuwste trends, kleuren en stoffen voor het huidige of komende seizoen in u opnemen. Gedurende de show wordt de kleding en de collectie toegelicht. Ook is er de mogelijkheid tijdens de show de stoffen te voelen. Er komen verschillende combinaties en pasvormen langs, zodat u een goede indruk krijgt van de collectie en de mogelijkheden. Dit alles onder het genot van een kopje koffie/thee en een stroopwafel. Alle getoonde kledingstukken zijn direct verkrijgbaar. Na afloop van de show is er namelijk de mogelijkheid om gezellig te winkelen in de gecreëerde winkelstraat. "Winkelen was niet eerder zo leuk en gemakkelijk!" Bekijk alvast de collectie op www.doorduynmode.nl. Tijd: van 10.00 uur tot 12.00 uur. Toegang is gratis!

Piano recital in De Tulp

Krimpenerwaard - Op zondag 22 maart geeft Nikola Meeuwsen (17) een pianorecital in De Tulp te Bergambacht. "Een uitzonderlijk talent dat al een paar jaar komt spelen en ons steeds weet te ontroeren met zijn pianospel." Stukken van onder meer Bach, Liszt (Dante sonate) en Schumann (Carnaval) komen langs. De zaal is vanaf 14.30 uur open, kosten € 5. Reserveren via SWOK-midden, tel. 0182-350012 of info@swok-midden.nl

Betekenis van Tempelberg

Krimpenerwaard - Vrienden van Israël in de Krimpenerwaard organiseert op woensdagavond 25 maart om 19.45 uur de lezing 'De betekenis van de Tempelberg'. Spreker is ds. Piet van Midden. Plaats: Rozenlaankerk, aan de Rozenlaan 11 in Ouderkerk a/d IJssel. Inloop vanaf 19.15 uur-koffie/thee. Entree gratis, wel een collecte. Israël producten aanwezig. Een ieder van harte welkom.

Vertelling
over Maria

Lekkerkerk - Paulina Seebregts houdt op zondagmiddag 22 maart een vertelvoorstelling over Maria. De voorstelling is een hedendaagse raamvertelling waarbinnen oeroude verhalen op een verrassende manier verbonden worden met de dag van vandaag. Dit ontroerende verhaal met diepgang en humor wordt verteld door Pauline Seebregts. Een professionele vertelster met een warme en intense vertelstijl. Haar verhalen worden dikwijls ervaren als inspirerende momenten van wat je ‘entertaining wisdom’ zou kunnen noemen. Muzikaal wordt de voorstelling begeleid door Jopie Jonkers, harpiste/zangeres. Benieuwd om te horen, kom dan naar de zinzondag van de VVP afdeling Lekkerkerk en omstreken in de Grote of Johanneskerk, Kerkplein 4 in Lekkerkerk. Aanvang 15.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop open schaalcollecte.

Mail naar redactie.ijl@dpgmedia.nl

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden