SGP Krimpen vraagt om invoering MKB-Toets

Krimpen aan den IJssel - MKB-Nederland heeft alle gemeenten opgeroepen om in navolging van het kabinet ook lokaal de MKB-Toets in te voeren. De SGP-fractie van Krimpen aan den IJssel draagt deze oproep een warm hart toe en heeft het college schriftelijke vragen gesteld over de invoering van deze MKB-Toets.

Burgerraadslid Anton Brand: “Deze toets moet eraan bijdragen dat maatregelen en beleid van de gemeente beter uitvoerbaar worden voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Steeds meer ondernemers klagen over toenemende regeldruk. Dit geldt zowel voor maatregelen van de landelijke overheid als van gemeenten. Met name kleinere bedrijven zijn hier veel tijd aan kwijt, of missen zelfs kansen omdat de regels drempels opwerpen. Dit komt omdat regels vaak niet zijn afgestemd op de praktijk van het mkb.”

De SGP-fractie verwacht dat de MKB-Toets inzichtelijk maakt waar verbeteringen kunnen worden aangebracht. “De banden tussen de gemeente Krimpen aan den IJssel en bedrijfsleven zijn over het algemeen goed en worden als positief ervaren. Die positieve signalen krijgen wij van lokale mkb bedrijven als we op werkbezoek zijn. Tegelijk zijn er ook signalen die ons zorgen baren. Zoals de hoge drempels die bij aanbestedingen ervaren worden. De eisen om mee te mogen doen zijn regelmatig onnodig hoog.”

Samen met regionale en lokale ondernemersverenigingen heeft MKB-Nederland eind februari alle gemeenten een Handreiking gestuurd waarmee ze de MKB-Toets eenvoudig kunnen invoeren. De MKB-Toets wordt vanaf dit jaar een belangrijk onderdeel van de verkiezing MKB-Vriendelijkste gemeente van MKB-Nederland. “Het lijkt ons als SGP-fractie een mooie uitkomst van deze MKB-Toets als we hierdoor de banden tussen de lokale overheid en onze ondernemers kunnen verstevigen. Onze ondernemers zijn werkgevers van veel van onze inwoners en zorgen zij voor de nodige bedrijvigheid. Daar willen we zuinig op zijn. De SGP hecht veel waarde aan de lokale mkb-bedrijven om onder andere hun toegevoegde waarde aan de economie en leefbaarheid van Krimpen aan den IJssel.” Het college zal naar verwachting binnen enkele weken reageren op de gestelde vragen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden