Foto:

SGP Krimpen vraagt om uitstel van betaling voor ondernemers

Krimpen aan den IJssel - De overheid heeft verscherpte maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te beheersen. Deze maatregelen hebben grote gevolgen voor de maatschappij. Veel ondernemers en zzp’ers ondervinden financiële schade door deze maatregelen. De maatregelen hebben onder andere groot effect op de liquiditeit van ondernemingen.

De overheid heeft besloten dat ondernemers uitstel van betaling kunnen aanvragen in verband met de schade die zij ondervinden naar aanleiding van de maatregelen tegen het virus. De belastingdienst zal soepeler omgaan met deze aanvragen voor uitstel van betaling. Dit uitstel van betaling betreft de belastingen die aan de landelijke overheid betaald dienen te worden. Burgerraadslid Anton Brand: “Als SGP zijn we blij dat de landelijke overheid deze maatregelen neemt om de ondernemers in dit land door deze moeilijke tijd heen te helpen”.

De SGP-fractie is blij met deze maatregelen van de landelijke overheid en heeft het college schriftelijke vragen gesteld om dit beleid ook plaatselijk in te voeren. Ook de ondernemers in Krimpen aan den IJssel ondervinden schade van deze maatregelen. De SGP-fractie ziet dan ook graag dat de gemeente de ondernemers ook, renteloos, uitstel van betaling geeft wat betreft de gemeentelijke belastingen. “Door de ondernemers ook uitstel van betaling te geven op de gemeentelijke belastingen hopen wij hen nog extra te ondersteunen in deze moeilijke tijd.”

Hiernaast heeft de SGP-fractie aan het college gevraagd om tijdelijk geen boetes te geven aan ondernemingen die hun gemeentelijke belastingen niet betalen. Dit zou namelijk zeer onwenselijk zijn. “Het lijkt ons als SGP-fractie een goede manier om onze lokale ondernemingen door deze omstandigheden heen te helpen. We willen zuinig zijn op onze plaatselijke economie.” Het college zal naar verwachting binnen enkele weken reageren op de gestelde vragen.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden