Corona-virus
Corona-virus (Foto: )

Burgemeester wil met brieven inwoners hart onder de riem steken

Krimpen aan den IJssel - Vandaag ontvangen alle inwoners van burgemeester Martijn Vroom een brief om hen een hart onder de riem te steken. De burgemeester vindt het belangrijk om de inwoners te laten weten dat de gemeente er voor hen is en dat wij er voor elkaar zijn. Op de achterzijde staat een brief aan de kinderen van Krimpen. Hiervoor is gekozen omdat het ook voor hen moeilijke tijden zijn en we vaak vergeten wat een impact dit op kinderen kan hebben.

Oproep voor het nemen van verantwoordelijkheid

In de brief naar alle inwoners roept burgemeester Martijn Vroom op om verantwoordelijkheid te nemen en de regels na te leven. Ook geeft hij zijn waardering voor iedereen die werkt in de zorg en de veiligheidsdiensten, die onder soms zware omstandigheden nog steeds klaarstaan. Hij sluit af met een oproep om elkaar zoveel mogelijk te helpen en op elkaar letten. Burgemeester Martijn Vroom: “Beste Krimpenaren: laten we een beetje op elkaar letten! Zoals we van elkaar gewend zijn. Dan komen we hier samen doorheen.”

Brief aan kinderen

Burgemeester Martijn Vroom schrijft in de brief aan de kinderen dat hij begrijpt dat kinderen zich zorgen maken. Ook schrijft hij dat het leuk lijkt om niet naar school te hoeven, maar dat dit jammer genoeg anders is dan een vakantie. Hij legt daarbij uit waarom dit moet. Verder geeft hij aan dat kinderen belangrijke informatie vooral aan hun ouders moeten vragen burgemeester Martijn Vroom: “Als er belangrijke informatie is, hoor je dat van de minister of natuurlijk van mij, de burgemeester. Je ouders kunnen hierover vertellen. Zij kunnen regelmatig op de website van de gemeente en het RIVM kijken.”

Oproep om wat de te doen voor mensen die hulp nodig hebben

In beide brieven roept burgemeester Martijn Vroom op om elkaar te helpen. Aan de kinderen schrijft hij: “Misschien ken je wel een paar mensen of vraag het anders aan je ouders. Denk bijvoorbeeld aan je opa en oma, buurvrouw of vriendjes en vriendinnetjes. Bel, mail of app ze wat vaker, maak een tekening. Je verzint vast iets leuks dat anderen blij maakt.”

Brieven voor inwoners en kinderen van Krimpen aan den IJssel

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden