Coronavirus.
Coronavirus. (Foto: Pixabay)

Coronamaatregelen in het gezondheidscentrum Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Vanwege de snelle toename van het aantal patiënten met coronaziekte COVID-19 in Nederland, zijn in het gezondheidscentrum in Krimpen aan den IJssel extra maatregelen getroffen om te voorkomen dat het Coronavirus door bezoekers overgedragen kan worden. 

Patiënten met luchtwegklachten (verkoudheid, hoesten, keelpijn en / of koorts)mogen NIET ZONDER AFSPRAAK naar het gezondheidscentrum komen. Zij dienen altijd éérst contact op te nemen met hun huisarts. Op de begane grond zijn aparte spreekkamers ingericht,zodat huisartsen risicopatiënten apart van andere patiënten kunnen zien. De partijen in het gezondheidscentrum volgen de aanwijzingen en instructies van het RIVM. 

Om verdere verspreiding tegen te gaan en de gezondheidszorg in stand te kunnen houden hebben de huisartsen onderstaande maatregelen getroffen in het gezondheidscentrum. Voor patiënten met klachten gelden, tot nader orde, de volgende aanwijzingen:

• Heeft u klachten (verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts), bel dan eerst uw huisarts! In overleg met uw huisarts wordt zo nodig een afspraak gemaakt.

• De huisartsen hebben een apart spreekuur op een aparte locatie in het gezondheidscentrum ingericht om patiënten met deze klachten te zien. Uw huisarts informeert u hierover. 

Verder gelden voor alle huisartsenpraktijken de volgende afspraken:

• In principe mogen alleen mensen met een afspraak naar binnen.

• Patiënten zonder klachten kunnen gebruik blijven maken van de hoofdingang.

• Kom NIET naar het gezondheidscentrum als u klachten heeft (verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts). Bel dan eerst uw huisarts!

• Kom NIET ZONDER AFSPRAAK naar het gezondheidscentrum als u bekend bent met chronische ziekte (zoals COPD, diabetes / suikerziekte, chronische hart- en/of nierziekte).

• Afspraken voor niet noodzakelijke zorg zullen de huisartsen zoveel mogelijk afzeggen of verplaatsen.

• Afspraken / controle-afspraken proberen de huisartsen zoveel mogelijk telefonisch te doen.

• Zelf een online afspraak maken via de praktijkwebsite van de huisartsen is niet mogelijk.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden