Faye krijgt gitaarles op afstand.
Faye krijgt gitaarles op afstand. (Foto: Angelique Akkermans)

De muziekles gaat dóór bij Muziekschool Krimpen

Krimpen aan den IJssel - Ook Muziekschool Krimpen heeft te maken met de gevolgen van het coronavirus. De afgelopen week hebben de medewerkers alles op alles gezet om zo veel mogelijk muzieklessen online te gaan geven. En dat gaat goed: inmiddels krijgen veel leerlingen les via Zoom. Dat is voor iedereen natuurlijk wel even wennen.

“Super”

“Gelukkig kunnen we gebruik maken van de ervaringen van muziekdocenten die al langer zo werken”, vertelt Hans Bijloo, directeur van Muziekschool Krimpen. “Collega’s inspireren elkaar met ideeën en werkvormen voor de online lessen. In een week tijd zijn al onze docenten begonnen met online lesgeven. Ik ben ontzettend blij met de inzet van het hele team.”

De eerste reacties van de leerlingen zijn positief: “Super dat dit mogelijk is toch?” schrijft een ouder van een leerling op Facebook.

Helaas geen groepsles

Online muziekles geven heeft wel een belangrijke beperking. “Doordat je op afstand zit, is er altijd een kleine vertraging in beeld en geluid,” legt Bijloo uit. “De docenten lossen dit op door voorafgaand aan de les een ingespeelde mp3 naar de leerling toe te sturen, zodat de leerling toch kan samenspelen met de docent. Maar live samenspelen kan niet.”

Dit betekent dat het niet mogelijk is om orkestrepetities en groepslessen via internet te doen. De muziekschool kijkt ernaar uit om, zodra het kan, alle vormen van samenspelen te hervatten. Want: muziek maak je samen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden