Nationale Zilverdag, een aantal jaren geleden.
Nationale Zilverdag, een aantal jaren geleden.

Nationale Zilverdag uitgesteld tot 2021

Schoonhoven - Tot grote spijt van de organisatie, de vele deelnemers die zich al hadden gemeld en ongetwijfeld de ruim 20.000 jaarlijkse bezoekers, is de Nationale Zilverdag in Schoonhoven uitgesteld tot 2021. De Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag en dit jaar zou dat op 1 juni 2020 zijn. De organisatie, stichting Nationale Zilverdag, acht het niet verstandig zo’n grote groep mensen te verwelkomen in Schoonhoven - los van het feit dat het zeer waarschijnlijk ook vanuit de overheid op 1 juni nog niet wordt toegestaan - met oog op mogelijke verspreiding van het coronavirus. 

 De vele deelnemers die zich al gemeld hadden, sponsoren, winkeliers, horeca en andere betrokkenen zijn geïnformeerd. ,,Daarbij hebben we gemeld dat we nadenken over alternatieven waarmee we de ambachtsmensen in het vak van het goud en zilver, een podium kunnen geven,” vertelt Bir Muste, voorzitter van het bestuur van de Nationale Zilverdag. ,,Want dat verdienen zij! Het wordt dan geen Nationale Zilverdag, dit grote evenement blijft verbonden met Tweede Pinksterdag. Het kan een op zichzelf staand event worden. Daar wordt komende weken door zowel de organisatie van de Nationale Zilverdag als andere partijen, zoals natuurlijk het goud- en zilversmidsgilde St. Eloy, over nagedacht. Het staat nog in de kinderschoenen en bovendien willen we eerst de ontwikkelingen rondom verspreiding en bestrijding van het coronavirus afwachten. Gezondheid en ons weer veilig mogen en kunnen voelen in elkaars omgeving: dat staat nu echt voorop.” 

Geïnteresseerden die op de hoogte gehouden willen worden, kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief via communcatie@zilverdag.nl.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden