Logo ijsselenlekstreek.nl


Eindelijk komt Jeroen van der Boom naar de Feestweek Lekkerkerk 2017

Lekkerkerk - Het duurt nog eventjes maar de feestweek Lekkerkerk komt er weer aan met grote namen als Frans Bauer, Glennis Grace, Jeroen van der Boom en niet te vergeten de Zware Jongens, niet weg te slaan op het jaarlijkse feest in het Lekdorp.

De negende editie van de feestweek belooft ook dit jaar weer van 21 tm 24 juni een hele happening te worden. "Ik ben erg blij dat Jeroen van der Boom komt. Want daar heb ik heel erg achterheen gezeten. En eindelijk komt hij nu naar Lekkerkerk", zegt initiatiefnemer en uitbater van het Veerhuys Francis Hoogerwerf.

Het is een beetje eigen dingetje en het heeft te maken met 'De Toppers' waar Francis en zijn vrouw fan van zijn: "Met het concert van De Toppers begint eigenlijk het festivalseizoen. En daar is de feestweek Lekkerkerk er een van. Niet zo groot als De Toppers of Concert at Sea, maar ik hou bij de planning er altijd rekening mee. Want daar gaan zoveel mensen van hier naar toe."

Bekend

80% van de kaartjes is nu verkocht. "Ik moest er zelf naar België sturen", zegt de café-eigenaar. En dat zegt best wat, over de bekendheid van het vierdaagse feest. "In het begin was het alleen een Lekkerkerks feestje maar het krijgt steeds meer bekendheid."

Lage prijs

Desondanks wil Francis de prijs laag houden: "Het moet voor iedereen toegankelijk zijn. Ik wil mensen die het niet zo breed hebben ook de gelegenheid bieden om zulke grote artiesten te zien."
De café-eigenaar werkt samen met zoveel mogelijk ondernemers van het dorp. Z'n rechterhand de Lekkerkerker Leon Kok helpt hem bij de op afbouw en waar nodig is, en Anton van het Koetshuys zorgt voor de catering, de beveiliging wordt geregeld door een bedrijf uit de regio. "Zoals het nu werkt werkt het goed. Met de feestweek zijn er zo'n 50 man aan het werk. Betaalde krachten. Geen vrijwilligers. Ik zou niet weten waar ik zoveel mensen vandaan zou moeten halen. Je koopt de catering en beveiliging in en daar kun je elkaar ook op af rekenen."

Marco Borsato

Terwijl de negende feestweek in voorbereiding is, kijkt Francis al uit naar de tiende; een jubileumeditie. Het liefst zou hij groot uitpakken met Guus Meewis of Marco Borsato: "Die zou ik ook zo graag willen hebben op de feestweek. Ik heb ze al gebeld. Maar ze moeten nog terugbellen."

De Feestweek Lekkerkerk 2017 is van 21 tot en met 24 juni, op park Weydehoeck. Er zijn nog kaarten te verkrijgen a 35 euro. Alleen vooraf aan de feestweek niet tijdens. Geen verkoop bij de deur. Info: https://tentfeesten.nl/event/16-feestweek-lekkerkerk-2017

reageer als eerste
Meer berichten