Foto: Marielle van der Lee

Column Mariëlle van der Lee: Koesteren

  Column

Krimpen aan den IJssel - Dit is de eerste column van Mariëlle van der Lee in de krant (editie Krimpen) van deze week: 

Vrijheid van meningsuiting. Eigenlijk best een 'dingetje' voor een introvert persoon als ik. Ik vind het echt een eer dat ik deze column mag vullen, maar in een column hoort een mening en die mening moet ik dus wel laten horen. Niet te bescheiden zijn.

Het onderwerp: alles wat maar met de Krimpenerwaard te maken heeft. Dat moet niet moeilijk zijn. Ik hou van de Krimpenerwaard. Ik hou van de rust, de mensen die er wonen, de natuur om ons heen. Van het egeltje in mijn tuin.

Wat een mooi uitzicht. Toch? File of niet

De Krimpenerwaard is de plek waar ik thuis hoor, waar ik geboren en getogen ben. Waar ik me voel als een kuikentje onder de vleugels van moeder kip: vertrouwd en geborgen.

Dat gevoel begint al elke keer als ik vanaf Capelseplein naar de Algerabrug rijd. Wat een mooi uitzicht. Toch? File of niet.

Enige tijd terug vroeg iemand me vol verbazing en ongeloof of ik dan echt nooit naar de stad wil verhuizen. Ik was op mijn beurt weer zo verbouwereerd dat ik niet kon uitleggen waarom ik daar niet eens over peins. Sommige mensen klagen dat het hier zo saai is. 'Er gebeurt nooit iets'.

Nou, laatst was er nog een steekpartij, eerlijk gezegd mag het van mij dan wel wat saaier.

Maar we kunnen hier sporten, muziek maken, naar theater. Winkelen, spelen, leren. De stad is om de hoek, we voelen ons veilig door de stormvloedkering en we zijn zo vrij als een vogeltje om te zeggen wat we vinden. Groenlinks houdt op 7 februari een bijeenkomst voor jongeren in Café de Bruyn om te horen wat zij graag willen. Ik ben wel benieuwd. Meer feestjes misschien? Mag natuurlijk altijd, maar dat kán ook in de stad.

We hebben alles wat ons hartje begeert op een mooi stukje aarde, dus ik zeg: laten we vooral koesteren wat we hebben. Ik doe dat in elk geval wel. Want zoals je vorige week al kon lezen: "Krimpen is echt mijn dorp".

Meer berichten