Foto:

Column Mariëlle van der Lee: Niks gezelligs

  Column

Krimpen aan den IJssel - Dit is de column van Mariëlle van der Lee in de krant (editie Krimpen) van deze week.

Saai, zo'n dorp waar nooit iets georganiseerd wordt. Toch? Nou, volgens mij valt dat wel mee. Het is natuurlijk aan ons als inwoners om te genieten van de dingen die ons worden voorgelegd. Alweer 1,5 week geleden was er het inmiddels traditionele Krimpen Festival. Wat was het balen dat het regende. Maar als je je in Nederland door regen laat tegenhouden heb je nooit een feestje. Als je niet in de regen kunt dansen ben je toch het kind in jezelf verloren? Er was heel veel muziek, van het Hongaarse volkslied tot The Kik en van djembésessies op het Tuyterplein tot het optreden van een fantastisch trompettist - en zijn broer knipte ondertussen aan de overkant de haren van mensen die dat wilden. Er was sport, spel, dans. 's Avonds at ik er patat en patat is altijd goed. Krimpen Festival volgend jaar staat alvast in mijn agenda: 21 september 2019. Ongeacht het weer, ben jij er ook?

Je moet dansen in de regen

Toen was daar een week later 'Nazomeren op de Crimpenhof'. Een beetje suffe benaming voor een evenement dat gezellig moet worden, maar wat mij betreft werd het dat wel. Ook hier was muziek, dus eigenlijk kan het dan al niet misgaan met zo'n dag. Er waren kraampjes met leuke kortingen. Ik kreeg een mooie, donkerblauwe sjaal van mijn moeder en kocht kinderboeken om voor te lezen aan mijn oppaskindje. Ik heb helaas geen patat gezien, maar er was wel fruit voor wie wilde.

En over precies een maand, op 3 november, staat er nog iets gaafs op het programma. 'We've Got The Music' heet het. Muziek is voor iedereen, dus voel je welkom. Een kaartje kost een tientje. Ik ben zelf ook in actie te zien bij muziekvereniging Concordia die dit festijn organiseert vanwege het 120-jarig bestaan. Daar ben ik heel erg trots op.

Oh, en Jochem van Gelder is er ook. Er is alleen geen patat. Reserveren kan via concert@concordiakrimpen.nl. Als je hier niet bij bent mag je nooit meer zeuren dat het dorp zo saai is.

Meer berichten