Foto: foto:PR

Column Frank Drion: Een fijn konijn

  Column

Krimpen - Dit is de column van Frank Drion in de krant (editie Krimpen) van deze week.

Rondtrekkend door midden Frankrijk kwamen wij een landelijk gelegen restaurantje tegen. Moederziel alleen langs een lange weg. Wij schoven naar binnen en vroegen of we daar konden eten. Het antwoord was eigenlijk nee, maar al snel bedacht de uitbater zich en we mochten in het voorste gedeelte plaats nemen. We waren de enige gasten die dag. We moesten wel genoegen nemen met het gerecht dat zij zelf die dag van plan waren te maken. Konijn stond als enig gerecht op het menu.

Misschien moest hij het konijn nog vangen

Het zou wel even duren, dat vonden wij geen bezwaar. We maakten nog een grapje, of hij het konijn nog moest gaan vangen. Dat kwam niet over. Intussen keken wij rond in de zaak, achterin bevond zich een podium met daarop wat muziekinstrumenten, achter een deels gesloten gordijn. Het was duidelijk dat hier feesten en partijen werden gehouden. Je zou dat aan de somberheid van het geheel niet aflezen. De man kwam weer even terug met de vraag: Of we intussen een glaasje wijn wilden gebruiken. Uit een wandkast kwamen lang niet gebruikte glazen op tafel, compleet met dode vliegjes. Even afvegen. Een kniesoor die daar op let. De inhoud is van meer belang nietwaar? Het deed geen afbreuk aan de uitstekende rode wijn en de goeie stemming. Een fles is dan iets te snel leeg. Eindelijk kwam de hoofdmaaltijd op tafel. Een heerlijk konijn in een sublieme saus met garnituur en vruchtencompote. Dan mis je een ijsje toe echt niet. Zeker die ijsjes niet, die vaak in zo'n bekertje worden geserveerd. In Noord-Frankrijk hebben ze daar een handje van, na zo'n zalmsalade recht uit het blik, zodat de ringen van dat blik er nog in staan. Het blijft zeker een boeiend land. Overigens blijf ik van mening dat de dijken versterkt moeten worden.

frank@drion.info

Meer berichten