Portret Frank Drion Linea Recta Column
Portret Frank Drion Linea Recta Column (Foto: Annelies Verton)

Column Frank Drion: Gezond uitje

  Column

Krimpen aan den IJssel - Dit is de column van Frank Drion in de krant van deze week.

Het is een gezonde bezigheid, wandelen met de hond. En het is ook nog een interessante bezigheid bovendien. Al wandelend kom je mensen tegen, die er de tijd voor nemen. Zo ontstaan er leuke gesprekken, aanvankelijk over de beider interesse, de hond. Maar vaak over de wereld waarin wij leven, de gemeente en actuele onderwerpen. Kortom je leert mensen en hun ideeën kennen. Ik kan het van harte aanbevelen.

Zo'n kletstoer doe je niet in de stromende regen

Intussen dollen de honden met elkaar. Het is leuk om te zien dat die dieren hun vrienden van verre al herkennen en in galop eropaf gaan. Zo heeft onze hond haar vriendjes, onder meer Floortje, Luka en Timmy, waarmee ze altijd een rondedansje doet. Ze moeten wel van hetzelfde formaat en liefst hetzelfde model zijn. De jaren dat ze in het asiel zat heeft ze genoeg gekregen van grote honden. De blonde retriever, labrador en één bouvier vindt ze wel acceptabel.

Na enige tijd is het gedans voorbij en gaat de dame met haar rug naar het gezelschap zitten. Zij wacht geduldig af tot we uitgekletst zijn en verder gaan. Het is ten slotte haar uitje. Maar dat kan soms wel even duren, als de gesprekken zich interessant ontwikkelen. Vooral als de actuele politiek zich manifesteert in zo'n gesprek. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen, het geeft soms een verrassende draai aan je dag. En, wat nog veel belangrijker is, je blijft in beweging en op de hoogte van de menselijke roerselen. En dat is een eindeloos gebied. De afgelopen zomer hadden we wel het weer mee. Zo uitgebreid op kletstoer doe je natuurlijk niet in de stromende regen. Daar hoef je bij onze hond niet mee aan te komen. Overigens blijf ik van mening dat de dijken versterkt moeten worden.

frank@drion.info

Meer berichten