Portret Frank Drion Linea Recta Column
Portret Frank Drion Linea Recta Column (Foto: Annelies Verton)

Column Frank Drion: Vroege verrassing

  Column

Krimpen aan den IJssel - De voorjaarsvakantie was een complete verrassing. Vorig jaar werd er geschaatst en nu liepen we bijna in een T-shirtje langs dezelfde sloot. Zelfs het egeltje was duidelijk te vroeg op pad en moest dat met de dood bekopen. Het lag al een paar dagen langs de sloot en ineens was het weg. Lieve buurtkinderen hadden het begraven, er een soort grafsteentje met tekst op gelegd en een versiering met mini-narcissen, takjes en grassprietjes. Een vertederend beeld.

Het is leuk om in een buurt te wonen met veel jonge gezinnen en de eerste stapjes te zien van die 'ukkies'. De verhalen aan te horen die ze al hebben als je met de hond langs komt. De eerste fietspogingen met vallen en opstaan ziet. De halsbrekende toeren langs de waterkant en het gesjouw met de opblaasboot, kant op en af. Soms houd je je hart vast. Maar zij beleven een geweldig avontuur. En als ouder moet je ze ook de kans geven om avonturen te beleven. Je kan ze slecht, zoals bij hond of kat, van een chip voorzien, zodat je altijd op je iPhone weet waar ze uithangen. Er moet nou eenmaal avontuur beleefd worden.

Het doet me soms denken aan de hutten die we bouwden in het Haagsche bos, met vlotjes over het water gingen. Kleddernat van dezelfde vijver, waar we het jaar daarvoor de eerste en meteen mislukte, schaatspogingen deden. Die Friese doorlopers met die bandjes zaten altijd langs je enkels. Maar de avonturen bleven, met bootjes op de Friese meren, gevolgd door levensgevaarlijke kanotochten op de Franse Ardèche. Waar je of omsloeg in een stroomversnelling of op de rotsen belandde. We hadden nooit papiergeld bij ons, alleen waterbestendige klinkende munt.

Overigens blijf ik van mening dat de dijken versterkt moeten worden.

frank@drion.info

Meer berichten