Wim Magré (links), Wilbert Magré en Carina Bossenbroek geven op vrijdag 11 augustus een concert in de IJsseldijkkerk in Krimpen aan den IJssel.
Wim Magré (links), Wilbert Magré en Carina Bossenbroek geven op vrijdag 11 augustus een concert in de IJsseldijkkerk in Krimpen aan den IJssel.

Zomerconcert in de IJsseldijkkerk

  Cultuur

Krimpen aan den IJssel - Wim Magré, Wilbert Magré en Carina Bossenbroek geven op vrijdag 11 augustus een concert in de IJsseldijkkerk in Krimpen aan den IJssel. Het trio presenteert dan ook meteen de nieuwe cd. Wilbert vertelt meer over de muziek op de cd en het concert.

Wie zijn jullie?

"Mijn naam is Wilbert Magré (25 jaar) en woon in Doornspijk. Overdag speel ik veel rouw- en trouwdiensten in verschillende kerken, de meeste avonden heb ik een repetitie van een koor en de weekenden concerten en zangdiensten. In de zomermaanden hebben de koren vakantie en vandaar dat we onder andere zomerconcerten hebben gepland om de nieuwe CD Amicaal te presenteren. Wim Magré die op de CD en bij het concert in Krimpen aan den IJssel het orgel bespeelt is mijn vader. Zijn werk is het zelfde als die van mij, eigenlijk ga ik dus in zijn voetsporen. Carina Bossenbroek is geen familie. Een aantal jaar geleden was ik op een concert van haar in Nunspeet. Dit is vlakbij mij, ik woonde toen in Elburg (inmiddels Doornspijk) en zocht met haar contact via de computer."

Vertel iets over de CD

"Het is de vierde cd die mijn vader en ik hebben opgenomen met Carina Bossenbroek. De opnames vonden plaats in de Martinikerk te Bolsward. Op de cd staan onder andere een fantasie over Psalm 146 geschreven door mijn vader Wim Magré, een medley van bekende Johannes de Heer liederen en een Gavotte van C. Bohm. Ook staat er een orgelsolo op en een piano improvisatie over 'De dag door Uwe gunst ontvangen'. Tevens hebben we twee stukken met vierhandig pianospel opgenomen."

Het concert

"Het concert begint met het nummer Stil (Opwekking 695). Verder is er voor de pauze onder andere een orgel en pianoimprovisatie. Ook spelen we een Allegro en Rondeau Militaire. Na de pauze staan onder andere op het programma een Roemeense suite. Het concert wordt afgesloten met Music was my first love en Anthem."

Het concert begint om 20.00 uur, kerk open 19.30 uur. Toegangskaarten zijn op de concertavond aan de kerk te verkrijgen voor volwassenen 12,50 euro en kinderen tot en met 15 jaar 7,50 euro. Ook zijn kaarten te reserveren met korting via telefoonnummer 0525 685413 of www.wimmagre.nl. Volwassenen betalen dan 10 euro en kinderen tot en met 15 jaar 5 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden