Met de 10e editie van City Beats! aan de oever van rivier de Lek gaat op 31 augustus het Nazomerfestival Schoonhoven van start’. (Foto: Zilverstad Marketing)
Met de 10e editie van City Beats! aan de oever van rivier de Lek gaat op 31 augustus het Nazomerfestival Schoonhoven van start’. (Foto: Zilverstad Marketing) (Foto: Rob Glastra)

Nazomerfestival start in Schoonhoven

  Cultuur

Schoonhoven - Met de tiende editie van muziekfestival City Beats! gaat op vrijdagavond 31 augustus a.s. aan de oevers van rivier de Lek het elfde Nazomerfestival Schoonhoven van start. In een veelzijdig programma gecoördineerd door Citymanagement Schoonhoven zijn tot 30 september op allerlei locaties in de Zilverstad evenementen te beleven op het gebied van cultuur, sport, muziek, religie, eten en drinken, shopping en zilver. Met ruim 50 evenementen in vijf weekenden is het Nazomerfestival het grootste stadsfestival van het Groene Hart.

Naast jaarlijks terugkerende evenementen zoals het populaire Oude Haven Concert (1 september), de Avantri Nazomerloop (2 september), Open Monumentendag (8 september), de openluchtkerkdienst in het Springerpark (9 september) en Bartholomeusdag (29 september) zijn er ook dit jaar weer nieuwe activiteiten aan de programmering toegevoegd. Zo kan tussen 3 en 6 september worden deelgenomen aan het Zilverstad Kegeltoernooi, vindt op 9 september een concert plaats in het regionale Waterliniefestival en worden vanaf 22 september vijf toneelvoorstellingen van 'Dwazen' op de planken van het Arto Theater gezet.
Nieuw is ook het themaweekend 'Nazomer in de Waarden' op zaterdag 15 en zondag 16 september, als vanuit Schoonhoven de omliggende Alblasserwaard, Krimpenerwaard en Lopikerwaard kunnen worden verkend. Onder meer tijdens de tweejaarlijkse kunstroute Kunststroming door de natuur van de Krimpenerwaard. Op zaterdag 15 september kunnen aan beide kanten van de Lek begeleide vestingwandelingen worden gelopen.
Met het Nazomerfestival wil Schoonhoven ook zijn positie als Nationale Zilverstad verder versterken. Daarom organiseert Goud- en Zilversmidsgilde Sint Eloy tussen 21 en 23 september een Nazomer Zilverweekend. Onder het motto 'Schoonhoven Meesterstad' stellen de edelsmeden hun ateliers en werkplaatsen open, tonen studenten van de Vakschool Schoonhoven hun meesterstukken en zijn er rondleidingen in het Schoonhovens Edelambachtshuys.

Meer berichten