Logo ijsselenlekstreek.nl


Tennisclub Op Dreef viert 35e verjaardag

  Sport

Berkenwoude – Tennisvereniging TC Op Dreef in Berkenwoude viert donderdag 22 juni haar 35e verjaardag. Iedereen kan langskomen om eens een kijkje te nemen, een potje te tennissen (rackets ter plekke verkrijgbaar) of gewoon lekker te genieten van de aangeboden koffie, thee met iets lekkers erbij en hapjes.
 

TC Op Dreef is een vereniging die draait op vrijwilligers en het zijn deze vrijwilligers die de tennisclub samen met de leden tot een plek maken waar je heerlijk een balletje kunt slaan. Door de vele activiteiten die de vrijwilligers organiseren, maar ook doordat TC Op Dreef een ontmoetingspunt is voor dorpsgenoten, is het goed toeven op deze gezellige tennisclub.

De eerste oprichtingshandelingen van de TC Op Dreef vonden plaats in 1980. Maar liefst 120 sportievelingen hadden toegezegd lid te willen worden van de tennisvereniging in Berkenwoude. Dit was echter niet genoeg bewijs voor de gemeente om toestemming te verlenen voor oprichting van een tennisvereniging. Ieder potentieel lid werd vervolgens gevraagd een tientje te storten. Dat deed men graag. De gemeente was overtuigd van de serieuze intenties.

Op 25 november 1982 is de vereniging officieel opgericht. Pas in 1986 startte de gemeente met de aanleg van twee tennisbanen. De eerste 4 jaar was er dus wel een tennisclub in Berkenwoude, maar één zonder tennisbanen. De leden van toen waren nog niet zo bezig met competitiespelen. Het ging ze vooral om de gezelligheid, en gezellig was het. Tot 2000 diende een uit de kluiten gewassen tuinhuis als clubhuis, beter bekend onder de naam “Kot van Both. In 2000 kreeg de club een eigen prachtig clubhuis.

Na vier jaar de banen te hebben gehuurd van de gemeente, heeft TC Op Dreef de grond voor een symbolisch bedrag gekocht. Kort daarna, in 1990, is gestart met de aanleg van de derde baan.

Nieuwsgierig geworden naar deze gezellige en sportieve tennisclub? Aarzel niet en kom donderdag 22 juni langs aan de Dreef in Berkenwoude.

Reageer als eerste
Meer berichten