Logo ijsselenlekstreek.nl


De Ronde van Krimpen komt na twee jaar weer terug, en hoe! Op zaterdag 23 september kun je het beleven.
De Ronde van Krimpen komt na twee jaar weer terug, en hoe! Op zaterdag 23 september kun je het beleven.

Ronde van Krimpen is terug van weggeweest

  Sport

Krimpen aan den IJssel - Na twee jaar afwezigheid komt de Ronde van Krimpen terug! Op zaterdag 23 september strijkt het evenement in Krimpen aan den IJssel neer met een uitgebreid sport- en entertainment programma.

De Ronde van Krimpen komt na twee jaar weer terug, en hoe! Op zaterdag 23 september kun je het beleven. Als vanouds ligt de streep op de Parkzoom, maar er is een waanzinnig uitgebreid programma aan sport- en entertainment. Hardlopen en Wielrennen, wedstrijdrenner of recreant, jeugd of volwassene, echt iedereen kan meedoen. En als je niet meedoet, dan kom je aanmoedigen en genieten van de sfeer. Je loopt over de braderie, doet mee aan clinics en leuke spelletjes op de sportmarkt, je gaat in de attracties en kijkt bij het grote podium naar artiesten en DJ's. Je komt je dag wel door. En 's avonds...ja, dan barst het feest pas echt los. Als de winnaars zijn gehuldigd en de avond valt, als het parcours wordt vrijgegeven en de rondemissen hun sjerp hebben afgedaan, dan gaan de remmen los! Topartiesten staan op het Krimpen Festival en zullen Krimpen doen swingen als nooit tevoren...

Lopen of fietsen

Hardloper of wielrenner, wedstrijdrenner of recreant, kind of volwassene; voor iedereen is er bij de Ronde van Krimpen een sportwedstrijd die bij hem of haar past. Zo is er voor de hardlopers een Stratenloop over vijf kilometer, terwijl de kinderen hun hart kunnen ophalen bij de Kidsrun. Kids tot en met negen jaar lopen 550 meter en tien- tot twaalfjarigen gaan voor een kilometer meer: 1550 meter.

Voor de fietsers onder ons wordt het Wielerkampioenschap Krimpen categorie A en B georganiseerd. Dit is een gezellige wielerwedstrijd voor de renners die geen licentie hebben, de zogenoemde funklasse. De race is zeer laagdrempelig en voor iedereen vanaf zeventien jaar geschikt. Ook kun je deelnemen aan de amateurs/sportklasse en de Rabo Dikke Banden Races. Tot en met 16 september kan er voor alle wedstrijden worden voor-ingeschreven via www.rondevankrimpen.nl.

Sfeer

Liever aanmoedigen en genieten van de sfeer? Ook dan is er genoeg te doen. De Ronde van Krimpen wordt namelijk samen met het Krimpen Festival georganiseerd.

rondevankrimpen.nl

Reageer als eerste
Meer berichten