Logo ijsselenlekstreek.nl


Allison, Christel en Myrthe: polo-enthousiast!
Allison, Christel en Myrthe: polo-enthousiast! (Foto: Jan Timmer)

'Stoere chicks' bij De Lansingh

  Sport

Krimpen aan den IJssel - Na een onderbreking van vijftien jaar heeft zwem- en waterpolovereniging De Lansingh eindelijk weer de beschikking over een dames-waterpoloteam. Een interview met Christel Rijkers, Myrthe de Kwant en Allison Noordegraaf.

Het enthousiasme spat er van af bij het drietal. "Vorig jaar kwamen we op het idee om het damespolo in Krimpen nieuw leven in te blazen", vertelt Christel Rijkers. "Dat heeft er toe geleid dat we nu een groep van zeven speelsters hebben. Dat is net even te weinig om ook echt de competitie in te kunnen. Om dat te bereiken hebben we minimaal tien meiden nodig." Allison Noordegraaf doet al aan waterpolo sinds haar negende. Voor Myrthe de Kwant is dit jaar tweede seizoen. Ook Christel Rijkers houdt zich nog maar kort met waterpolo bezig. "Het leuke ervan dat het geen 'poesjessport' is", glimlacht Myrthe. "Het is zwaar en best hard; daar moet je tegen kunnen." Allison: "Mooi is dat ook dat je als team met elkaar optrekt en voor elkaar knokt." Christel: "Wie het leuk lijkt om met een stel stoere chicks samen te sporten, moet zich zeker bij ons aansluiten. Het niveau is niet zo belangrijk, als je maar de juiste instelling hebt. Dus, kom op dinsdag- of donderdagavond langs in De Lansingh en neem je badpak mee. Op de Facebook-pagina Dameswaterpolo 1 vind je alle informatie."

 

Vorig seizoen brachten de polo-sters vooral door met trainingen en vriendschappelijke wedstrijden. Ook dit kalenderjaar staan er weer verschillende oefenduels op de rol. "We hopen echter de komende weken en maanden te groeien naar tien speelsters, waardoor we na de jaarwisseling aan de voorjaarscompetitie mee kunnen doen", vertelt Allison Noordegraaf. "Dat zou echt gaaf zijn!"

 

De komende maanden staan er naast de trainingen (dinsdag van 19.45 uur tot 20.45 uur en vrijdag van 19.15 uur tot 20.00 uur in zwembad De Lansingh te Krimpen aan den IJssel) ook oefenduels op de rol. Zo spelen de dames tegen jeugdteams van hun eigen club en staan ontmoetingen met BZC en een Rotterdamse club op het programma.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox