Logo ijsselenlekstreek.nl


Richard Mank: met negen uit drie een vliegende start met Dilettant. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Richard Mank: met negen uit drie een vliegende start met Dilettant. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Mank heeft 't goed voor elkaar

  Sport

Krimpen aan de Lek - De supporters van Dilettant lijken zich geen zorgen te maken dit seizoen. Het eerste elftal onder leiding van trainer Richard Mank oogt stabiel en liet een goede competitiestart noteren in de derde klasse.

 

Door Jan Timmer

"Het is na een paar duels nog lastig om het niveau van onze afdeling goed in te schatten", zegt Mank, aan de Tiendweg in Krimpen aan de Lek begonnen aan zijn derde seizoen, na eerder al twee jaar bij Dilettant gewerkt te hebben. "We hebben nog maar een paar tegenstanders gehad. Wél weet ik dat onze selectie aardig in balans is. We hebben relatief veel oudere, ervaren spelers met 'veel vlieguren'. Die jongens weten wat er te koop is en zijn in staat om varianten in speelwijze in praktijk te brengen wanneer een wedstrijd dat nodig heeft. Want niet elke tegenstander is hetzelfde. De ene keer kies je er voor om meteen druk te zetten, bij andere duels is het handiger om compacter te spelen. Het belangrijkste is dat mijn elftal die verschillende manier van voetballen kan uitvoeren. Voor de komende jaren staat er een mooie mix van routiniers en jonge spelers. Jongens als Marnix van den Adel, Jasper van den Adel en Remco Mulders bijvoorbeeld kunnen nog nog een flink aantal jaren mee. Ik hoop ook dat ze dat zelf ook blijven willen. Je ziet namelijk wel een trend ontstaan in het amateurvoetbal waarbij voetballers er rond hun dertigste voor kiezen om in een lager elftal te gaan spelen."

Richard Mank stelt zich met Dilettant ten doel om zo snel mogelijk 33 punten te behalen. "Dat aantal moet genoeg zijn om ons rechtstreeks te handhaven", heeft de coach berekend. Want 'erin blijven' is ons credo. Als onderweg blijkt dat er meer in zit, pas ik die doelstelling graag aan, ha ha!"

In vergelijking tot vorig seizoen kreeg Dilettant er enkele spelers bij. De meest in het oog springende nieuwkomers zijn Amarildo Lewansuka (overgekomen van FC Perkouw) en Colin den Otter (maakte de overstap vanuit de B-jeugd van Excelsior). Beide maken totnogtoe een uitstekende indruk en gelden als echte versterkingen voor Dilettant.

 

 

 

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox