Johan van Wageningen van DCV kan de rest van het voetbalseizoen niet spelen door een blessure aan zijn knie. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Johan van Wageningen van DCV kan de rest van het voetbalseizoen niet spelen door een blessure aan zijn knie. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Let op: Van Wageningen komt terug!

  Sport

Krimpen aan den IJssel - DCV zal het de rest van dit voetbalseizoen moeten dopen zonder de inbreng van spits Johan van Wageningen. Een MRI-scan wees uit dat de voorste kruisband van zijn knie zo beschadigd is dat een operatie noodzakelijk is.

Door Jan Timmer

"Dat was even flink slikken", zegt de 27-jarige aanvaller. "Ik had de voorbije week namelijk sterk het gevoel dat het wel eens flink mee kon vallen. De zwelling rond mijn knie was goeddeels verdwenen en ik kon weer pijnloos bewegen. Het bleek ijdele hoop. Sportbelasting is toch wat anders dan zomaar een wandelingetje maken he. 27 december moet ik onder het mes." Van Wageningen (27) liep zijn kniekwetsuur ruim drie weken geleden op in de uitwedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland. "Ik ging achter een diepe bal aan", vertelt hij. "Toen ik in de zestien was aangekomen, maakte een tegenstander een sliding op me. Ik wilde snel weer opstaan, maar mijn rechterbeen werkte niet mee. Ik hoorde 'knak' en wist meteen dat het mis was. En dat terwijl de scheidsrechter me een gele kaart wilde geven vanwege een 'schwalbe'."

Sindsdien kijkt Johan van Wageningen noodgedwongen toe hoe DCV zich met moeite door de eerste klasse B worstelt. De ploeg die van te voren was aangemerkt als één van de degradatiekandidaten, is er tot op heden nog niet in geslaagd zichzelf uit de kelderzone te bevrijden. Nu de met goalpotentie uitgeruste Johan van Wageningen op het appel ontbreekt lijkt de handhavingsmissie nóg moeilijker te zijn geworden. "Ik baal enorm dat ik niet mee kan spelen", zegt Van Wageningen. "Dat doet echt pijn hoor, zeker nu. Het enige wat ik kan doen is het elftal steunen. En dat zal ik doen ook! En in de tussentijd ga ik werken aan mijn herstel. Zodat ik komend seizoen mijn rentree kan maken in hopelijk wederom de eerste klasse!"

Johan van Wageningen voetbalt al sinds zijn jeugd bij DCV. 2,5 jaar geleden werd hij bij de eerste selectie van de Krimpense voetbalvereniging getrokken en viel hij meteen op door zijn scorend vermogen. Momenteel woont Van Wageningen, die overdag als salesmedewerker actief is voor Unilever, in Hellevoetsluis. "Maar ik blijf bij DCV voetballen hoor!"

Meer berichten