Arian van Herk plakt er geen derde seizoen aan vast in Lekkerkerk. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Arian van Herk plakt er geen derde seizoen aan vast in Lekkerkerk. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wojntjesfotografie.nl)

Arian van Herk volgt gevoel

  Sport

Lekkerkerk - De wegen van vv Lekkerkerk en trainer Arian van Herk scheiden zich na dit seizoen. "Ik twijfelde of ik er nog een jaar aan vast wilde plakken", zegt de trainer, bezig aan zijn tweede jaar op sportpark Tiendweg-West.

Door Jan Timmer

"En als je twijfelt is het beter om je gevoel te volgen", voegt Van Herk aan zijn eigen woorden toe. "Ik heb het nu nog prima naar mijn zin bij de club en met mijn selectie, maar ik besefte ook dat, als ik zou bijtekenen, ik nog anderhalf jaar bij Lekkerkerk zou blijven. Dat is misschien te lang, vandaar dat ik besloot om niet te verlengen. Daar komt nog eens bij dat ik het met mijn werk en in de privésfeer zeker niet minder druk krijg. Mijn vrouw verwacht in mei een kindje en daar wil ik ook tijd aan besteden. Maar goed, dat is niet doorslaggevend geweest in mijn beslissing."

Van Herk trof bij Lekkerkerk diverse mensen die hem vertelden het jammer te vinden dat hij er straks na twee seizoenen mee ophoudt. Logisch, want de Krimpenaar leverde tot nog toe uitstekend werk af en slaagde er het voorbije voorjaar in om 'LFC' voor het eerst in veertig jaar van de vierde naar de derde klasse te laten promoveren. Bovendien deed Van Herk dat in een stijl die perfect aansloot bij zijn overwegend jonge selectie. Dit seizoen heeft Lekkerkerk het moeilijk in de derde klasse, maar liggen er nog voldoende mogelijkheden om degradatie te ontlopen. "De weken voor de winterstop zag je een duidelijke, opgaande lijn", weet ook de jonge coach. "Ik ben er van overtuigd dat we ons gaan handhaven. Als dat straks gelukt is, moet de club proberen verder te bouwen om uit te groeien tot een stabiele middenmoter. Ik ga in ieder geval mijn stinkende best doen om het team als derdeklasser af te leveren aan mijn opvolger."

"Ik sluit niet uit dat ik komend seizoen aan de slag ga bij een andere club", zegt Arian van Herk. "Maar dat moet wel een vereniging zijn die bij me past. Ik ga zeker níet actief solliciteren. Of ik al benaderd ben? Daar zeg ik sowieso niets over. Ik wil alleen naar een club die echt bij me past; het niveau is minder belangrijk."

Meer berichten