Spirit, blakend gezond en voorzien van meer kleedruimten. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Spirit, blakend gezond en voorzien van meer kleedruimten. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Spirit bouwt op eigen kracht

  Sport

Ouderkerk aan den IJssel - Vijf nieuwe kleedkamers, een fysiotherapieruimte en een opslagruimte; voetbalvereniging Spirit zit de komende jaren gebakken qua faciliteiten. Zaterdag werd de nieuwste uitbreiding officieel in gebruik genomen door supervrijwilliger Kees van Vliet.

Door Jan Timmer

"Kees is één van de mensen die zich met hart en ziel hebben ingezet om het project ten uitvoer te brengen", vertelt Spirit-voorzitter Henk Lammertse trots. "Als opzichter was hij elke dag op de club. En zoals hij waren er méér. We hebben zo en met de gedeeltelijke financiering door onze leden de uitbreiding in eigen beheer kunnen organiseren. " Met het project was drie ton gemoeid. "Dat zou zonder zelfwerkzaamheid aanzienlijk meer zijn geweest", weet Lammertse, wiens club de voorbije zes jaar in eigen al voor meer dan 700.000 euro investeerde in het complex.

Lammertse zegt zich te verbazen over het feit dat Spirit bij de aanvraag om een investeringssubsidie nul op rekest kreeg bij gemeente Krimpenerwaard, terwijl collega-voetbalclub Dilettant, als het aan het college van B & W ligt, mét gemeentesubsidie twee nieuwe kleedruimten mag laten realiseren. "Ik zie dat als ongelijkheid", zegt de Spirit-preses. "We wonen nota bene in één en dezelfde gemeente! Laat ik ook meteen duidelijk maken dat ik Dilettant haar uitbreiding én een eventuele subsidie volkomen gun; dat staat buiten kijf. Ook die vereniging is gegroeid en krap in haar jasje komen te zitten. De gemeente zou echter wel een gebaar mogen maken naar Spirit. Bijvoorbeeld in de vorm van een renovatiesubsidie of huurconstructie. We voelen ons nu een beetje 'gestraft' voor onze spaarzaamheid en goede financiële beleid. Dat voelt vreemd."

Het kleedkamerproject is nog niet af of bij Spirit kijken ze al weer naar een nieuwe uitdaging: de totale renovatie van het middenplein. "Dat moet inderdaad de volgende klus worden", zegt voorzitter Henk Lammertse. "Het plein is er hard aan toe om aangepakt te worden. "Of we ook dit in eigen beheer gaan doen? Ik denk het niet. We gaan ons er binnenkort over buigen."

Meer berichten