Aad Buitelaar en Jan Hendrik Neet: acrtief als groundsmen a.i. en met het open toernooi.
Aad Buitelaar en Jan Hendrik Neet: acrtief als groundsmen a.i. en met het open toernooi. (Foto: )

Harvest Ouderkerk Open: Begrip voor tennissers én eters

  Sport

Ouderkerk aan den IJssel - Jan-Hendrik Neet, Aad Buitelaar en Gonda Minderhoud; je loopt ze ongetwijfeld tegen het lijf wanneer je meedoet aan of komt kijken naar het Harvest Ouderkerk Open van Tennis Club Ouderkerk.

 

Door Jan Timmer

Het uiterst populaire toernooi, waarvoor de inschrijving via www.toernooi.nl inmiddels begonnen is, speelt zich af in de week van 17 juli tot en met 5 augustus en is toegankelijk voor de categorieën 5, 6, 7 en de 50-plus. Die laatste groep speelt in Ouderkerk alleen dubbels. "6 en 7 zijn over het algemeen het drukst bezet", weet Jan Hendrik Neet, de man die al sinds de eerste editie van het Ouderkerk Open in de wedstrijdleiding zitting heeft en tegenwoordig zelfs als groundsman ad interim samen met Aad Buitelaar het parkonderhoud voor zijn rekening neemt. Met Buitelaar is meteen ook de man genoemd die er vanwege zijn kookkunsten voor zorgt dat het de toernooigangers en overige gasten in culinair opzicht aan niets ontbreekt. "We zetten iedere avond iets lekkers op tafel", glimlacht Buitelaar. "En daar komen heel wat mensen op af: deelnemers, maar ook liefhebbers die voor een bedrag van maximaal 9,50 euro gezellig een hapje willen eten." TCO-voorzitter Gonda Minderhoud hoort de verhalen glimlachend aan. Net als Buitelaar en Neet is ze al jaren actief binnen de vereniging, waarvan de laatste drie jaar als preses. "Het gaat goed met onze club", zegt ze. "Het ledenaantal is redelijk constant, al zouden we er voor het mooie nog zo'n dertig leden bij moeten hebben. Ik prijs me sowieso gelukkig met de aanwezigheid van een fijne groep vrijwilligers. De harde kern daarvan zet zich al tientallen jaren in voor de vereniging. Daarnaast zijn er leden die altijd bereid zijn om de helpende hand te bieden. Zo houden we deze club levendig en gezond met ons open toernooi als één van de hoogtepunten in een jaar. Ik verheug me op."

De organisatie van het Harvest Ouderkerk Open kan zo'n 150 partijen kwijt in de toernooiweek. "Meestal loopt het evenement flink vol", zegt Jan Henrik Neet, die samen met zijn broer Louis, Sanne Peters, Herma van der Weijden en Marijke de Bruin al jaren leiding geeft aan het spektakel. "Waarom ik dit al zo lang doe? Heel simpel: het blijft leuk!

Meer berichten