Krimpenaar Jasper Schuddeboom wereldkampioen Yngling

  Sport

Krimpen aan den IJssel - Op 14 juli zijn na 10 spannende races Kaj Moorman (GWV De Vrijbuiter- Loosdrecht), Jasper Schuddeboom (RZV Rotterdam) en Sam Peeks (WV Binnenmaas Mijnsheerenland) in Riva op het Gardameer Wereldkampioen in de zeilklasse Yngling geworden.
 
De zeilers kennen elkaar goed uit de Splash-klasse. Hierin werd Sam twee jaar geleden in wereldkampioen in Travemünde, Jasper Nederlands kampioen in 2014 en 2015 en heeft Kaj diverse malen top 3 gevaren. Kortom, 3 sterke zeilers. Samengesteld in één team blijken de individuele kwaliteiten perfect bij elkaar aan te sluiten en topprestaties mogelijk te maken.
 
Het WK begon goed voor het team NED 335: ze wonnen de eerste race. Helaas werd de 2e race een 14e plaats door onverwachte toename van de wind aan de andere kant van het veld.  Op de voorlaatste dag klom het team op van de vierde naar de derde plaats. Met nog twee wedstrijden te gaan op 14 juli bleef het nog mogelijk. Hoewel? Het verslaan van schippers Tom Otte en Maarten Jamin, die beide al diverse malen wereldkampioen werden in deze klasse, was een fikse uitdaging. Na een sportieve maar spannende strijd, lukte het ze toch.
 
Op zaterdag stonden ze zelfs 3 keer op de hoogste trede van het ereschavot. Kaj, Jasper en Sam waren niet alleen Wereldkampioen, maar ook Wereldkampioen-jeugd (voor de 3e keer op rij); een extra prijs omdat de Yngling een boot is waarin je jarenlange ervaring op moet doen. En ook de winnaar van de eerste race krijgt een prijs. De combinatie van het winnen van alle drie de prijzen is in de geschiedenis van het WK Ynglingzeilen nog nooit voorgekomen.
 
Voor meer informatie en uitslagen:
www.yngling.org
http://www.fragliavelariva.it/node/2577
 

Meer berichten