Een flitsende tafeltennisdemo tijdens het jubileumfeest van Smash.
Een flitsende tafeltennisdemo tijdens het jubileumfeest van Smash. (Foto: Jan Timmer)

Vijftig jaar vol tafeltennisplezier bij Smash/KC

  Sport

Schoonhoven - Tafeltennisvereniging Smash/KC uit Schoonhoven vierde zaterdag haar vijftigjarig bestaan met een feestelijke dag vol nostalgie, sport én barbecuegenot.

Door Jan Timmer

Het is gezellig druk in het fraaie eigen onderkomen van de jubilerende vereniging aan de Vlisterweg. Vele tientallen leden en oud-leden en genodigden hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging om langs te komen. "Onze vereniging ontstond in 1968 uit een fusie van de clubs Smash en De Jonge Strijders, een tafeltennisvereniging waar vooral in Schoonhoven wonende en werkende militairen lid van waren", vertelt voorzitter Ab Muilwijk. "In de hoogtijjaren had de club meer dan honderd leden. Tegenwoordig telt Smash 45 actieve leden. "Met dat aantal kunnen we de boel aardig draaiende houden. Het feit dat we een eigen gebouw met bar hebben, speelt daar een belangrijke rol in. Als we bijvoorbeeld in een sporthal zouden moeten gaan spelen, dan wordt het een heel ander verhaal; alleen al vanwege de zaalhuur." De leden van Smash laten zich onderverdelen in drie groepen: wedstrijdspelers, recreanten en jeugd. Zelf speelt Ab Muilwijk nog altijd in het eerste team, "een bewijs dat je deze sport tot op hogere leeftijd kunt blijven beoefenen", glimlacht de sportieve preses. "We komen uit in de derde klasse, een redelijk recreatief niveau. Onze jeugd doet het wat dat betreft beter. De junioren hebben uitzicht op promotie naar de landelijke competitie. In de toekomst zou daar een prima eerste seniorenteam uit voort kunnen komen. Laten we hopen dat de jongens de club trouw blijven. Als ze bij de volwassenen gaan spelen zijn er wedstrijden die je op doordeweekse avonden moet spelen, waardoor je soms laat thuiskomt. Dat is niet voor iedereen aantrekkelijk. Gelukkig houdt de NTTB daar nu wat meer rekening mee, door ook een 'duo-competitie' te organiseren. Goede vondst!"

Cees de Gruijter was zaterdag één van de meest prominente aanwezigen op het feest van TTV Smash-KC. Hij was het die in 2000 de grote motor was achter de bouw van een eigen clubonderkomen aan de Vlisterweg. De Gruijter gaf 37 jaar lang leiding aan Smash en werd door zijn vereniging benoemd tot erelid en erevoorzitter. Ook speelde hij jarenlang in het eerste team.

Meer berichten