Op 'pad' tijdens de 2018-editie van het Boezemtoernooi. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Op 'pad' tijdens de 2018-editie van het Boezemtoernooi. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: JOHN WIJNTJES)

Boezemtoernooi: jeu de boules in weer en wind

  Sport

Lekkerkerk - JBV Nederlek hield zaterdag op de paden van het in Lekkerkerk gelegen park Weydehoeck haar open Petanque (Boules) kampioenschappen van de Krimpenerwaard, oftewel het Boezemtoernooi.

Door Jan J. Timmer

Het evenement, vernoemd naar benzine- en carwash station de Boezem, werd voor de zeventiende keer op rij georganiseerd door de Lekkerkerkse jeu de boulesvereniging, zodat gerust van een traditie gesproken kan worden.
Ondanks de verontrustende weersvoorspellingen kwamen toch nog 36 teams opdagen om de strijd om de felbegeerde Boezembokaal aan te gaan. Tegenstanders, regen en onwillige stenen op de paden van de Weydehoeck moesten daartoe verslagen worden; en dat was absoluut geen gemakkelijke opgave. Daarnaast waren uiteraard gezelligheid, sportiviteit, sfeer en de prima catering trekpleisters om het spel der ballen te spelen.Waar vorig jaar de top van het klassement over vier partijen door een invasie van Belgische cracks werd gedomineerd was het dit jaar het jonge uit Krimpen aan den IJssel afkomstige koppel Ivar en Dionne Snoei die met de eer, de bokaal en de gouden medaille gingen strijken. De tweede plaats was voor Martin en Sjaak Konijn uit Waddinxveen, voor Peter Rietveld en Dennis Fluit. Een eervolle vermelding verdienen zeker Hans Verhoog en Wilko Klerk die samen als enig volledig recreantenteam tot de zeven koppels behoorden die al hun partijen wisten te winnen; een buitengewoon knappe prestatie van het lokale duo. Met dank aan de sponsors (de Boezem, Inter Relatie geschenken en Holland Handycrafts) en de inspanningen van JBV Nederlek was er een prijzentafel die zo goed gevuld was dat niemand met lege handen naar huis hoefde.
Voor wie dit toernooi naar meer vond smaken of zaterdag niet aanwezig kon zijn: op zaterdag 7 oktober volgt een nieuwe kans op het JBV Nederlek-complex aan de Tiendweg-West in Lekkerkerk. Daar is iedereen als deelnemer of publiek van harte welkom bij het Aalscholvertoernooi.

www.jbvnederlek.nl

Meer berichten