Wilma van Herk (links) en Anita Burggraaf hebben zin in de KiKa-wedstrijd bij voetbalvereniging Lekkerkerk.
Wilma van Herk (links) en Anita Burggraaf hebben zin in de KiKa-wedstrijd bij voetbalvereniging Lekkerkerk. (Foto: )

Een Kika-wedstrijd vol sterren in Lekkerkerk

  Sport

Lekkerkerk - Voetbalvereniging Lekkerkerk verwelkomt op vrijdag 7 september het team van FC De Rebellen. Deze verzameling van flamboyante oud-profs gaan het om 19.30 uur opnemen tegen de A-junioren van de club. De opbrengst gaat naar KiKa.

Door Jan J. Timmer

Het publiek mag rekenen op een uiterst attractieve tegenstander voor de Lekkerkerkse jonkies. FC De Rebellen treedt aan met spelers als Andy van der Meijden, Glenn Helder, Regilio Vrede, Marcel Meeuwis, René van Dieren, Ricky van den Bergh, Ruben Schaken, Martijn Meerdink, Romano Denneboom, Theo Lucius en Geert den Ouden; stuk voor stuk onderscheidende oud-profvoetballers die in het verleden kleur gaven aan de Eredivisie of zelfs het Nederlands elftal haalden. Het is trouwens niet verwonderlijk dat Mario Been trainer/coach is van het opmerkelijke gezelschap! Ook hem kun je allesbehalve als 'saai' betitelen!
Lekkerkerk A- FC De Rebellen is het nieuwste hoofdstuk in een scala aan KiKa-activiteiten van een even speciale als enthousiaste commissie binnen vv Lekkerkerk. Anita Burggraaf en Wilma van Herk maken sinds de start in 2016 deel uit van deze groep. "Het begon allemaal nadat Edwin Ruberg was gevraagd om als sponsor van A1 te gaan fungeren", weet Anita. "Dat wilde hij wel doen, mits de jongens zich zouden gaan inzetten voor KiKa. Wij als voetbalmoeders gingen daar in mee." Sindsdien werden al diverse succesvolle evenementen georganiseerd waaronder een KiKa-diner en een voetbalwedstrijd tegen Oud-Feyenoord. Ook werden honderden KiKa-beren verkocht, stond men op de Moederdagbraderie en liepen de junioren een kwart-marathon voor het goede doel.
"Op 7 september wordt het weer zo'n mooie happening", voorspelt Wilma van Herk. "Een kaartje kost in de voorverkoop 5 euro, aan de poort 7,50 euro. We hopen op veel belangstelling!"

Na afloop van het KiKa-duel vindt in de kantine van vv Lekkerkerk een feestavond plaats met dj én een verloting met mooie prijzen. Iedereen heeft op vertoon van zijn toegangsbewijs toegang tot deze happening in de kantine. Mooi is ook dat diverse sponsors al een bijdrage hebben toegezegd en de club een percentage van de consumpties schenkt.

Meer berichten