Jacky Scheer samen met haar schoondochter Sarah en pony Eva. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Jacky Scheer samen met haar schoondochter Sarah en pony Eva. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Eén 'balletje' af van de titel....

  Sport

Lekkerkerk - Het scheelde maar een haar of Jacky Scheer had zich mogen kronen tot Nederlands kampioen mennen in de klasse Vaardigheid. In de barrage om de titel liet ze weliswaar de snelste tijd noteren, maar raakte ze ook een op een pion liggend balletje. Dat betekende strafpunten én de zesde plaats in de eindrangschikking.

Door Jan J. Timmer

"Op dat moment is zoiets natuurlijk heel jammer, zegt de Lekkerkerkse. "Maar het allesoverheersende gevoel is gewoon goed. Ik vond het al heel bijzonder dat ik als vijftiger mocht debuteren op een NK. Ik zie die kwalificatie als een beloning voor al die trainingen die ik samen met mijn pony Eva heb gedaan. Vier keer per week trokken we er met de menkar op uit en daarnaast besteedde ik veel tijd aan het longeren en de verzorging. Eigenlijk gaat er geen dag voorbij dat ik er níet mee bezig ben."

Jacky Svcheer's liefde voor pony en paard zat er al op jonge leeftijd in. "Ik was twaalf toen ik in de mogelijkheid werd gesteld te starten. dat was fijn, want zelf kon ik me zo'n hobby niet veroorloven. De eerste jaren deed ik vooral aan paard- en ponyrijden, later begon ik met mennen. Het was mijn nichtje Nicole Verburg die me op een gegeven moment enthousiast maakte om net als zij aan wedstrijden mee te doen. Zij en Pieter Karelse rijden op internationaal niveau. Ik heb veel van hen en Wim de Jong geleerd net zoals de lessen van Hans Zumbrink en Nel Bol me verder brachten in mijn sport. het feit dat ik me via de gewestelijke kampioenschappen voor het NK wist te plaatsen, maakte me best trots. Dat het uiteindelijk in de barrage net mis ging bij poort 9, is jammer. Ik realiseer me nu dat ik echt heel dicht bij de titel was; dat is best een gek idee. Maar ja, zo kan het gaan in de sport. Wat overblijft zijn mooie herinneringen aan een fantastische dag vol plezier. Super gaaf om mee te maken!"

"Jacky Scheer is lid van De Lekruiters in haar woonplaats Lekkerkerk. "Een mooie en gezellige club", zegt ze. Zelf heeft ze drie pony's, die ze zelf verzorgt. "Al krijg ik ook hele lieve assistentie van onder andere Kate, mijn jonge buurmeisje. Bij haar voel ik dezelfde passie voor paarden en pony's die ik als jong meisje had. Ze doet het geweldig!"

Meer berichten