Laurens Visser in actie namens Spirit in de derby met DCV. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Laurens Visser in actie namens Spirit in de derby met DCV. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Laurens Visser kan 't niet laten

  Sport

Ouderkerk aan den IJssel - Soms heb je gewoon mazzel als club. Spirit kan er van meepraten, want die vereniging kreeg van de zomer uit het niets' de beschikking over een voetballer met volop ervaring in het topamateurvoetbal: Laurens Visser.

Door Jan J. Timmer

"Ik woon sinds een jaar met mijn vrouw en ons kindje in Krimpen aan den IJssel", vertelt de oud-spits van onder meer Capelle, Barendrecht en Smitshoek. "Spirit-trainer Richard van Cappellen hoorde dat en zocht contact met me. De vraag was helder: 'Kom je bij Spirit voetballen?' Officieel was ik gestopt met voetbal. Smitshoek was mijn laatste club. Ik heb er zelfs een afscheidswedstrijd gespeeld, dus stonden ze raar te kijken toen ik dit seizoen ineens bij Spirit opdook. Maar mijn verhaal is oprecht en daardoor hoop ik best te billijken in Barendrecht. Ik zou in eerste instantie één keer per week meetrainen bij Spirit om zo lekker af te bouwen, maar de samenwerking beviel zo goed dat ik me liet strikken voor het eerste elftal en nu 'gewoon' alles meedoe. De situatie is nu anders dan toe ik nog bij Smitshoek speelde. De reisafstand was groter naar die club en bovendien begonnen ze vroeger op de avond met trainen, waardoor ik na mijn werk meteen 'door' moest. Nu ik in Krimpen woon is het tien minuten fietsen naar Spirit. Dat werkt allemaal net even wat relaxter. Ik voel me er prettig bij en heb het erg naar mijn zin bij de club. Natuurlijk moest ik wennen aan de tweede klasse en de wat lagere intensiteit van het spel. Ook valt me op dat je op dit niveau veel gemakkelijker uit de rug van je tegenstander loopt. Haha, ideaal! Leuk is ook om deel uit te maken van een groep met veel jonge spelers. Er zijn er bij met bovengemiddeld veel kwaliteit. Eric Jansen en Stefan Bitter zouden makkelijk de eerste klasse of zelfs hoger aankunnen. Ze spelen goed, zijn rustig aan de bal. Leuk om mee te voetballen."

Laurens Visser's voetballoopbaan begon bij Berkel. Als jeugdspeler verkaste hij naar Feyenoord om via Barendrecht, Capelle, opnieuw Barendrecht en Smitshoek bij Spirit terecht te komen. "Dit is na jaren eindelijk weer een club waar ik contributie moet betalen", glimlacht 31-jarige spits. "Dat was ik niet meer gewend. Bij mijn laatste clubs kreeg ik geld om te voetballen. Grappig hè?!"

Meer berichten