Keerper Max van Herk die de geblesseerde Bas Haasnoot verving
Keerper Max van Herk die de geblesseerde Bas Haasnoot verving (Foto: René Bitter)

Door blessures geteisterd Spirit onmachtig tegen Alexandria'66: 0-1

  Sport

Ouderkerk aan den IJssel - In een zeer matige wedstrijd heeft Spirit afgelopen zaterdag op eigen veld met 0-1 verloren van Alexandria’66. Het door blessures geteisterd Spirit gaf het opgekomen publiek nauwelijks het gevoel dat de thuisploeg de punten in huis zou laten tegen het lager geklasseerde Alexandria’66.


Trainer Richard van Cappellen moest zijn elftal op 6 plaatsen wijzigen ten opzichte van die aan het begin van het seizoen waarmee Spirit zelfs 3 weken lang op de eerste plaats stond. Hij kon niet beschikken over Bastiaan Haasnoot, Sander Kalkman, Julian Rook, Stefan Bitter, Ingmar Burema, Laurens Visser en Virgil Munsel.


Ondanks het excuus dat de basis elf van afgelopen zaterdag misschien niet gewend waren in deze samenstelling te spelen, mocht er wel meer verwacht worden van het team, dat een brede selectie heeft met goede spelers, dan dat het zaterdag liet zien.


Het eerste half uur was van beide kanten niet om aan te zien. Beide keepers kregen weinig te doen en beide ploegen strooiden over en weer met slechte passes. Nadat de bezoekers in de 38e minuut simpel op 0-1 kwam verwachtte iedereen, zeker in de 2e helft, een ander Spirit, een Spirit dat zich niet zomaar de kaas van het brood liet eten. Maar Alexandria’66 hield vrij gemakkelijk stand. Naast een schot van Eric Jansen net over het doel en een aantal kopkansjes van Kevin Kriek kwam Spirit niet. Ook het slotoffensief in de blessuretijd met doelman Max van Herk diep in het Rotterdamse strafschopgebied leverde geen kans op.

De 3e nederlaag van dit seizoen is een feit. Natuurlijk wordt van dit jonge team niet verwacht mee te strijden om het kampioenschap. Daarvoor is de concurrentie in deze 2e klasse te groot. Na 4 wedstrijden op rij niet gewonnen te hebben staat Spirit nu op een gedeelde 5e plaats, nog maar slechts 4 punten boven de degradatieplaatsen. Maar daar wil niemand het over hebben. Het seizoen duurt nog lang. Volgende week is Spirit vrij. Zo heeft Richard van Cappellen de gelegenheid iedereen weer op scherp te zetten en hopen dat de ziekenboeg weer snel leeg loopt. Want over 2 weken staat een bezoek bij koploper Neptunus-Schiebroek op het programma.

De foto's van de wedstrijd zijn verder te bekijken via:
http://www.bitterweb.nl/Spirit-fotosite.htm

(Door Eric de Vendt)

Meer berichten