Fred Dams aan de rand van het 'diepe' in De Lansingh. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Fred Dams aan de rand van het 'diepe' in De Lansingh. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl )

Sepia voorziet in 'duikbehoefte'

  Sport

Krimpen aan den IJssel - Het onderwaterleven heeft een grote aantrekkingskracht op veel mensen. Niet voor niets krijgt duikvereniging Sepia juist rondom vakanties steevast flink wat aanvragen om lid te worden.

Door Jan J. Timmer

"Mensen Willen graag goed leren snorkelen en verantwoord leren duiken", verklaart Sepia-bestuurslid en instructeur Fred Dams de populariteit van zijn in het Krimpense zwembad De Lansingh domicilie houdende club. "Bij ons kan dat!" Sepia geldt in de regio als een bloeiende club met zo'n 110 leden, afkomstig uit de gehele Krimpenerwaard en Capelle aan den IJssel. Zwembad De Lansingh is op maandagavond de thuishaven van de vereniging. "De club telt zowel een jeugd- als een seniorenafdeling. "Je kunt al bij ons terecht vanaf acht jaar", vertelt Fred Dams. "Wie hier begint start met snorkelles. Daarna mag men met goed begeleid perslucht aan de gang. Hoogtepunt is altijd de eerste zondag van april: dan mogen de nieuwe leden voor het eerst het buitenwater in."
Zelf kwam Fred Dams zo'n 25 jaar geleden in aanraking met Sepia. "Op vakantie leerden we mensen kennen die aan duiksport deden", vertelt hij. "Ze maakten ons zo enthousiast dat we na terugkeer in Nederland meteen op zoek gingen naar een vereniging. Dat werd Sepia. We moesten overigens even geduld hebben, want er was toentertijd een wachtlijst. Met ons lidmaatschap was ook meteen een nieuwe hobby geboren! Vrijwel al onze vakanties hebben een identiek doel: Mooie plekken vinden om te kunnen duiken! Zelfs tijdens de wintersport zijn we op dat vlak actief. Zo heb ik in Frankrijk wel eens aan ijsduiken gedaan in Tigne le Lac. Fascinerend. In Nederland zijn de Grevelingen, de Oosterschelde en het Oostvoornse Meer prima locaties. waar we vaak met onze club naar toe trekken. Iedereen die wat in duiken ziet, kan zich aanmelden bij www.sepia.nl. Voel je welkom!"

Sepia traint elke maandagavond in De Lansingh te Krimpen aan den IJssel. De nieuwe snorkel- en persluchtopleidingen beginnen ieder jaar kort na de zomervakantie. Wie daarmee klaar is kan door voor de Ster-brevetopleidingen 1, 2 en 3. Hoofdtrainer Fred Dams is zelf in bezit van het hoogste brevet. Dat geeft het recht om ook als instructeur actief te mogen zijn.

Meer berichten