Ditte Bouwman en Ruben Vermeer; korfbalstel bij KOAG. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Ditte Bouwman en Ruben Vermeer; korfbalstel bij KOAG. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Ditte Bouwman en Ruben Vermeer: echte korfballiefde

  Sport

Krimpen - Samen wonen, samen korfballen. Ditte Bouwman en Ruben Vermeer weten hoe het werkt. Ze ontmoetten elkaar een jaar of zeven geleden bij KOAG, kregen een relatie en spelen sinds enkele seizoenen samen in het eerste team van de Krimpense club.

 

Door Jan J. Timmer

"Ik was van ons twee het eerst verliefd", glimlacht Ditte (22). "Het duurde daarna een jaar voordat de vonk oversprong bij Ruben. Ik heb er echt voor moeten knokken, haha!" "Het duurde even voor ik het door had", excuseert Ruben (23) zich alsnog. "Toen het eenmaal was doorgedrongen kregen we verkering. Sinds januari van dit jaar wonen we samen. In Rotterdam-Noord."
In het veld zien ze elkaar vooral als korfballer. "Daar komen woorden als 'schat' en 'lieverd' niet in het vocabulaire voor", zegt Ruben Vermeer over het sportieve gedeelte van hun relatie. "We vormen daar twee van de acht spelers en willen bijdragen aan een zo goed mogelijke teamprestatie. "Dat lukte dit seizoen al heel behoorlijk gezien de ongeslagen koppositie die KOAG na de eerste competitiehelft inneemt in de tweede klasse van het veldkorfbal. Een lijn die men graag doortrekt in de zaal. "Daar spelen we één klasse hoger", weet Ditte. "Een zware poule met sterke ploegen. Als we daar eindigen in de middenmoot, dan hebben we het goed gedaan." In het eerste zaalduel pakten de Krimpenaren alvast hun eerste tweepunter. Uit bij MIA in Amersfoort stond er na een avondje eerste klasse-korfbal een mooie 18-28 op het scorebord. Het sterke verdedigend werk van de dames en de schotkracht van de heren lagen aan de zege ten grondslag.

Ruben Vermeer geldt als aanvoerder, rebounder en schutter als een belangrijke speler in het team van trainer/coach Wout Schouten. "Wat ik knap aan hem vind is dat ie het team meesleept in zijn drang om te presteren", zegt Ditte over haar vriend cq vakgenoot. "Zijn strijdlust inspireert enorm." "Ditte bewonder ik om haar voortdurende drive om zichzelf te verbeteren", geeft Ruben een pluim aan zijn ploeggenoot/vriendin. "Ze kan daarnaast uitstekend verdedigen en is sterk op de doorbraak naar binnen. Maar het allermooist: We maken deel uit van een jong team met ambitie en een trainer/coach (Wout Schouten, red.) die prima aanvoelt wat deze spelersgroep nodig heeft. KOAG kan nog jaren vooruit op deze manier."

Ditte Bouwman groeide als korfbalster op bij KCC. Onvrede over het selectiebeleid voerde haar naar KOAG. "De keuze was niet zo moeilijk, omdat mijn zus er al speelde." Ruben Vermeer: "Ditte kwam terecht in C1 bij mijn broer. En ik zat met Diite's zus in B1. Grappig hè."

Meer berichten