Het vrouwen-veteranenteam van vv Lekkerkerk: wéér kampioen! (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Het vrouwen-veteranenteam van vv Lekkerkerk: wéér kampioen! (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Lekkerkerkse veteranen pakken derde titel op rij!

  Sport

Lekkerkerk - Wie doet het de vrouwen-veteranenteam van voetbalvereniging Lekkerkerk na: drie keer op rij kampioen worden!

Door Jan J. Timmer

De succesformatie van het trainersduo Ries de Ridder/Arie Vermeulen vervolmaakte onlangs haar trilogie in de laatste speelronde. Een 0-2 zege op CKC was voldoende voor de titel. "Ongelooflijk, hè", glimlacht doelvrouw Lonneke van Zuylen die in de allesbepalende wedstrijd voor de zoveelste keer dit seizoen een clean sheet liet noteren. "We moesten die wedstrijd winnen en dat gebeurde ook. Tja, en dan ben je najaarskampioen."
Of het gaat wennen, al die titels? "Nee joh", lacht centrale verdedigster Priscilla Verwaal. "Het is elke keer weer fantastisch om mee te maken, zeker ook omdat ons team nog maar relatief kort bij elkaar is. We vinden het geweldig dat het zo lekker draait. Met dank zeker óók aan onze trainers Arie en Ries. Ze halen het beste uit onze ploeg."
Dat de Lekkerkerkse veteranen het kampioenschap voor zich op zouden eisen, was verrassend. "Klopt", reageert spits Ilona Hoogerdijk. "We hadden namelijk een 'valse start' omdat we de eerste twee wedstrijden begin september niet konden spelen vanwege verplichtingen die vrijdagavond bij onze eigen club, die die avond een evenement voor KiKa organiseerde. Daar waren we uiteraard als vrijwilligers bij. Omdat er die avond twee competitieduels op het programma stonden, begonnen we met nul uit twee. "Maar dat hebben we op de vrijdagen daarna helemaal recht getrokken", grijnst Priscilla Verwaal. "Tegenstandsters hadden vooral moeite om tegen ons te scoren. In twaalf duels hoefden we maar vier keer de bal uit het bet te halen. Goed hè?!"
Het Lekkerkse 7-tegen-7 vrouwencollectief verheugt zich alweer op de volgende competitiereeks. Of het dan opnieuw lukt om kampioen te worden? "Het zou zomaar kunnen", zegt Lonneke van Zuylen. "We spelen namelijk weer in dezelfde poule omdat er geen promotie mogelijk is uit deze afdeling."

vvlekkerkerk.nl

Meer berichten