Timme van Hof brengt Spirit met de 1-1 terug in de wedstrijd
Timme van Hof brengt Spirit met de 1-1 terug in de wedstrijd (Foto: René Bitter)

Spirit stelt tegen Vitesse Delft in de 2e helft orde op zaken: 3-1

  Sport

Ouderkerk - Spirit heeft de laatste thuiswedstrijd van 2018 met 3-1 gewonnen. Tegen Vitesse Delft werd het verschil pas gemaakt in de 2e helft.

 Door Eric de Vendt

Spirit startte niet scherp en moest al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand opkijken. Al binnen 10 minuten werd weifelend optreden door de ploeg uit Delft afgestraft. De vroege tegengoal bezorgde de tegenstander vertrouwen, dat de bezoekers ook al hadden meegenomen van hun overwinning van vorige week op SSS (2-0). Ondanks pogingen van Spirit om terug in de wedstrijd te komen waren de grootste kansen voor Vitesse Delft. Spirit mocht dan ook blij zijn dat er met rust ‘slechts’ 0-1 op het scorebord stond.

In de 2e helft was er een beter Spirit te zien. Er was meer wilskracht en Vitesse Delft kwam nauwelijks meer in het spel voor. Na bijna een uur spelen scoorde Timme van Hof de gelijkmaker. Een voorzet uit een vrije trap van Eric Jansen werd bij de 2e paal ingetikt.

In de 65e minuut kwam Spirit op voorsprong. Tim van der Zee was niet zelfzuchtig en legde de bal klaar voor de net ingevallen Mick Veldhoen (2-1).

In de slotfase maakte Tim van der Zee een einde aan de onzekerheid en bepaalde de eindstand op 3-1.

Het was een wedstrijd met 2 gezichten. De eerste helft was Vitesse Delft grotendeels de beste ploeg en had zichzelf in de eerste 45 minuten op een grotere voorsprong moeten zetten. In de 2e helft herpakte Spirit zich en trok de wedstrijd keurig naar zich toe. Het werd uiteindelijk 3-1, maar net als dat Vitesse Delft meer had kunnen scoren in de 1e helft, had Spirit de uitslag groter kunnen maken in de 2e helft.

Spirit behaalde een belangrijke overwinning in de 11e speelronde, waarin opvallende uitslagen te zien zijn. Koploper Neptunus-Schiebroek verloor verrassend bij Kethel Spaland (4-2) en DCV verloor op bezoek bij Strijen (3-2). SVS won ook verrassend. Met een 1-0 overwinning op Sparta pakten de Capellenaren ook 3 belangrijke punten.

Volgende week gaat Spirit op bezoek bij CWO, dat knap met 0-3 won bij SSS.

De foto's van de wedstrijd zijn verder te bekijken via: http://www.bitterweb.nl/Spirit-fotosite.htm (door René Bitter)

Meer berichten