De harde kern van Team Tormenta, van links naar rechts: Corné en Marco van Cappellen en Gerrit Jansen.
De harde kern van Team Tormenta, van links naar rechts: Corné en Marco van Cappellen en Gerrit Jansen. (Foto: PR)

Geen gezeik, naar boven!

  Sport

Ouderkerk aan den IJssel - Een persoonlijke topprestatie leveren en daarmee mensen helpen in hun strijd tegen kanker; dat is in een notendop de essentie van Alpe d'HuZes. En tegelijkertijd exact de reden waarom Team Tormenta van de partij is bij de 2019-editie van het klimspektakel op de beroemde 'Tour de France-berg'.

Door Jan J. Timmer

"Het is en blijft een evenement dat eigenlijk permanent kippenvel oplevert", weet Corné van Cappellen uit ervaring. "Voor mij wordt het de vierde keer dat ik per fiets de berg op ga en ik kan je wel vertellen: het is elke keer weer een belevenis. Het is de combinatie van lichamelijke inspanning en emotie. Onderweg doe je zoveel indrukken op. Het is nauwelijks te beschrijven. Je komt mensen tegen die zelf kanker hebben of hebben overleefd, kinderen die ter nagedachtenis aan hun vader of moeder de berg opgaan. Dat meemaken is zwaar en mooi tegelijk. En elke keer weer besef je waarvoor je het doet: met elkaar zoveel mogelijk geld inzamelen voor het KWF."
Gerrit Jansen was vorig jaar mee als - meer dan actief - toeschouwer en supporter van Marco van Cappellen. De Capellenaar raakte zó enthousiast dat hij op de vrijwilligersdag zelf per fiets 'naar boven' reed. "Ik wist toen meteen dat ik het jaar erop écht wilde meedoen", vertelt de voetbalveteraan van vv Capelle. "En nu ben ik met de jongens in training. Deze wintermaanden doen we dat vooral 'spinnend', komend voorjaar gaan we veel fietskilometers maken. Dat moet genoeg zijn voor een succesvolle deelname."
Zo denkt Marco er ook over. "Er is op 6 juni 2019 maar één optie knallen!", zegt hij met glimmende ogen. "Het goede doel geeft een enorme boost Als ik vermoeid raak denk ik aan al die mensen die een strijd van leven en dood zij aan gegaan of moeten aangaan tegen kanker. Ik besef dan tot diep in mijn vezels: geen gezeik, naar boven!"

Meer berichten