Brons voor Dianne van Judoclub Krimpenerwaard!

  Sport

Krimpenerwaard - In Eindhoven stond op zaterdag en zondag een van de belangrijkere judotoernooien op de kalender. Het Matsuru Dutch Open Espoir 2019.
Vanuit bijna elk land uit Europa en zelfs daarbuiten (VS, Nieuw-Zeeland en Iraël) kwamen 1700 judoka's in de categorieën onder 15 jaar, onder 18 jaar en onder 21 jaar naar Nederland afgereisd om de krachten onderling te meten.

Namens Judoclub Krimpenerwaard kwamen 4 judoka's op dit toptoernooi in actie.
Op zaterdag wist het jonge Krimpense talent Tanya Trouwborst (onder 15 jaar) tweemaal met sterk judo haar tegenstander te bedwingen. Uiteindelijk vond zij haar Waterloo tegen de winnares van de bronzen medaille.
Tanya kon met een trots gevoel huiswaarts.

Op zondag mochten Kevin de Bruin (onder 15 jaar), Sascha Roër (onder 21 jaar) en Dianne Stolk (onder 21 jaar) de mat betreden. Waar Sascha en Kevin het podium niet wisten te betreden, was er wel succes voor Dianne Stolk.
Sascha (17 jaar) deed voor het eerst mee in de -21 jaar en liet zien dat de komende jaren er in deze categorie voor haar hele mooie momenten gaan komen. Kevin de Bruin trof een Duitse topjudoka en verloor pas in de golden score.

Dianne behaalde zeer knap de bronzen medaille op dit toptoernooi. Dianne won haar medaille in de meest sterk bezette categorie (onder 63 kilo).
Met grote overtuiging versloeg Dianne haar tegenstandsters. In de halve finale leek er niets aan de hand nadat zij op wazari voorsprong kwam, maar na een discutabele shido werd haar tegenstander als winnares aangewezen.
Dat het mentaal goed zit bij Dianne werd duidelijk in de wedstrijd om brons. Van teleurstelling was niets zichtbaar en werd de prachtige bronzen medaille veroverd.

Voor coach Daniël Ratzon werd wederom duidelijk dat de Krimpense club judoka's blijft afleveren op het hoogste internationale niveau.

Meer berichten