Mariska Schep, verdedigend in actie namens Voleco. (Foto: Wijntjesfofografie.nl)
Mariska Schep, verdedigend in actie namens Voleco. (Foto: Wijntjesfofografie.nl) (Foto: JOHN WIJNTJES)

Mariska Schep vol vertrouwen

  Sport

Lekkerkerk - Op de langere termijn zou Dames 1 van Voleco graag naar de tweede divisie willen promoveren. Eerst echter is het voor de Ouderkerks/Lekkerkerkse volleybalformatie zaak om zich een klasse lager te handhaven, weet Mariska Schep, passer-loper binnen de jonge en talentvolle ploeg.

We spreken Mariska Schep kort na de dubbele nederlaag tegen de twee hoogst geklasseerde teams van de afdeling. "In die duels pakten we één punt", vertelt ze. "Het verhaal was simpel: zij waren sterker dan wij. Maar over het algemeen doen we het prima als nieuwkomer in de derde divisie. Van de twaalf teams staan we momenteel op de zevende plaats. Daar mogen we best tevreden over zijn. Maar tegelijkertijd moeten we ook alert blijven. Onze voorsprong op de degradatiezone is klein, dus zullen we de komende maanden gewoon onze punten moeten blijven pakken."
Voleco Dames 1 onderging de voorbije zomer op enkele plekken verandering. Enkele speelsters vertrokken, jeugdige talenten kwamen voor hen in de plaats, alsmede Schep's ex-ploeggenoten uit het tweede team: Fleur van der Poel en Liza Hoogendijk. "We merkten in het begin dat we even aan elkaar en aan het hogere niveau moesten wennen", blikt Mariska Schep, met haar 22 jaar de opéén na oudste volleybalster uit de selectie, terug. "Je krijgt nu tegenstanders die net even wat slimmer spelen dan we gewend waren en meer ervaring in het veld brengen dan wij. Ook lig het tempo in de derde divisie een stuk hoger dan in de Promotieklasse. Wat super mooi is om te zien is dat we steeds beter onze weg weten te vinden. Het team ontwikkelt zich voortdurend. De toekomst ziet er dan ook rooskleurig uit. Het zou geweldig zijn als we op termijn nog een klasse kunnen stijgen. Eerst echter moeten we dít seizoen goed doorkomen. Ik heb er vertrouwen in dat we daarin gaan slagen."

In het dagelijks leven studeert Mariska Schep aan de PABO. "Over anderhalf jaar hoop ik de opleiding te hebben afgerond", vertelt de enige speelster van Lekkerkerkse komaf in het Voleco Dames 1. "Wanneer ik klaar ben met de PABO wil ik graag met kleutergroepen werken. Dat lijkt me het allerleukste. Over een baan hoef ik in ieder geval niet in te zitten. Werk zat!"

Meer berichten