Foto:

Druk weekend JCK

  Sport

Krimpenerwaard - In het weekend is Judoclub Krimpenerwaard naar 3 toernooien afgereisd.

Op zowel zaterdag als zondag werd er gestreden in Vlaardingen, op zaterdag in Rotterdam bij het grootste meisjestoernooi van Nederland en op zondag in Hoogland.
Tijdens de Deborah Gravenstijn Classic gaan de meiden op jacht naar het felbegeerde roze judopak. Voor JCK kwamen Emma Verweij, Evy Seeger, Julie Vennink en Noa van Rooijen in actie. Coach Sascha Röer zag overwinning na overwinning en zag alle meiden uiteindelijk hun finale judoën. Emma en Evy wisten de finale te winnen en daarmee het pak te veroveren. Julie en Noa werden zeer knap 2e.

In Vlaardingen werd geen medaille gewonnen op zaterdag. Toch liet de nog onervaren Gersom Huijzer een heel sterk staaltje judo zien. Hij verloor zijn 1e ronde op scheidsrechtersbeslissing en was daarna aangewezen op de herkansingen. Driemaal wist hij zich langs een veel meer ervaren judoka te knokken. Helaas ging de wedstrijd om brons verloren. Een 5e plek in dit toernooi is een bijzonder knap resultaat.
Op zondag werd in Vlaardingen wel het podium betreden. De Krimpense medaillemachine Sebastian Dospinescu wist zijn goede vorm een vervolg te geven. Na 2 recente toernooioverwinningen was nu de 3e plaats het resultaat. Hier hield het niet op voor JCK op zondag. Er werd naast Sebastian ook brons behaald door Tanya Trouwborst. Zij wist haar tegenstanders te overrompelen met linker worpen. Het judo wat Tanya liet zien was van het hoogste niveau. Een medaille winnen in een dusdanig zwaar bezette klasse is iets om erg trots op te zijn.

In Hoogland was alleen Julie Vennink actief. Nadat ze op zaterdag 2e was geworden, deed ze het in Hoogland 1 plekje beter. Goud! Haar 3 tegenstanders wisten geen raad met de onvoorspelbaarheid van Julie. Julie won haar wedstrijden elk met een andere techniek/tactiek.

Meer berichten