Stefan Bitter heeft zijn fitheid terug na een vervelende voetblessure. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Stefan Bitter heeft zijn fitheid terug na een vervelende voetblessure. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: JOHN WIJNTJES)

Stefan Bitter wil belangrijk zijn

  Sport

Ouderkerk - Spirit beleeft vooralsnog een tegenvallend seizoen. En dat geldt ook voor Stefan Bitter, die zo'n beetje de helft van de wedstrijden aan zich voor bij moest laten gaan vanwege een hardnekkige botkneuzing in zijn voet.

Door Jan J. Timmer

"Vorige week heb ik voor het eerst weer pijnvrij gevoetbald. Dat was een verademing. Want oh oh oh wat was het moeilijk om steeds toe te moeten kijken vanaf de zijlijn. Zeker als een elftal niet lekker draait, zou je het liefst het veld in willen sprinten."
Stefan Bitter was niet de enige 'kanarie' met blessureperikelen. "Het gebeurde de voorbije maanden regelmatig dat we met zeven basisspelers langs de kant doorbrachten. Gelukkig is het ergste op dat vlak nu achter de rug. De één na de ander raak fit. Dat betekent ook dat straks weer de contouren ontstaan van een Spirit dat terugkeert naar een vaste formatie en meer gaat winnen."

Wanneer alle spelers van begin af aan fit waren geweest, dan had Spirit mee kunnen doen in de top drie van de tweede klasse D, weet ook Stefan Bitter.
"Dat baseer ik op de koppositie waar DCV nu staat. Ik vind het bijzonder knap wat ze in Krimpen presteren, maar in basis is dat team niet sterker dan het onze. DCV heeft alleen vrijwel alle wedstrijden in een vaste formatie kunnen spelen, terwijl het bij ons voortdurend puzzelen was. "Het resultaat is dat wij nu zevende staan en das toch een tegenvaller. Maar goed, het is zoals het is en we moeten de komende maanden alles op alles zetten om het seizoen een mooi slot te geven. Persoonlijk hoop ik helemaal fit te blijven, alles te spelen én belangrijk te zijn voor het team.

"Daarnaast wil ik er staan om de jongere spelers te helpen. Als één van de weinige ervaren spelers wordt dat ook wel van me verwacht. Ik vul dat met plezier in."

Spirit raakt aan het eind van dit seizoen twee talentvolle spelers kwijt: Eric Janse en Lars van den Wijngaard vertrekken naar Hoofdklasse vv Capelle. "Een mooie stap omhoog voor allebei", zegt Stefan Bitter. "Ze zullen zich in hun nieuwe omgeving moeten bewijzen, maar ik denk dat ze daar wel in gaan slagen. Het zijn allebei goede voetballers."

Meer berichten