Jesse van Viersen schermt de bal af namens KOAG. (Foto: John Wijntjes)
Jesse van Viersen schermt de bal af namens KOAG. (Foto: John Wijntjes) (Foto: JOHN WIJNTJES)

Van Viersen droomt van dubbel

  Sport

Krimpen - Een kuitblessure hield KOAG-korfballer Jesse van Viersen tot zijn eigen ongenoegen een dikke maand buiten de arena. Maar nu is hij op de weg terug. Precies op tijd om mee te werken om het dubbele promotiesprookje van zijn club tot een goed einde te brengen.

 

Door Jan J. Timmer

Dat KOAG in de veldcompetitie gaat promoveren naar de eerste klasse, staat al min of meer vast. De Krimpenaren hebben een geruststellende voorsprong opgebouwd en lijken de titel niet meer mis te kunnen lopen. In de zaalcompetitie daarentegen zou het wel eens tot de laatste speeldag spannend kunnen blijven tussen KOAG en haar rivaal BEP. "We komen dat team drie ronden voor het einde tegen", weet Jesse van Viersen. "De opdracht is duidelijk: winnen. Bovendien hebben we nog wat goed te maken na. In de heenronde tegen BEP kwamen we met 2-7 voor en gaven we de partij na rust uit handen. Dat pijnlijke verlies 'schreeuwt' om revanche. Desondanks staan wij er anders in dan BEP en Sporting Trigon. Die ploegen móeten promoveren, wij wíllen. Daardoor is de druk net even anders. Als KOAG het net niet gaat redden dan zal niemand ons dat kwalijk nemen en mogen we toch vaststellen dat we een goed seizoen gehad hebben."
Zelf is van Viersen (28) inmiddels weer zover dat hij weer kan aansluiten bij de groep. "Ik wil weer snel vol aan de bak", glimlacht de Krimpense korfballer. "Dat heeft ook alles te maken met het team. KOAG heeft een prima selectie met Peter Scheek als extra wapen. Zijn rentree hier in Krimpen heeft ons een mooie 'boost' gegeven, zowel op de trainingen als in de wedstrijden. We hebben een aantal jaren lopen aanhikken tegen promotie en vaak ging het dan alsnog mis. Ik denk dat we nú de stabiliteit bezitten die nodig is om écht een stap te kunnen maken. Het zou geweldig zijn als we dubbel promoveren. Maar we zijn er nog niet!"

Zoals zoveel korfballers houdt Jesse van Viersen zich ook bezig met vrijwilligerswerk binnen zijn vereniging. "Ik maak deel uit van de technische commissie en geef samen met Ditte Bouwman training aan de junioren van KOAG B2", vertelt hij. "Dat gaat lekker! Het is een leuk team en ze staan nog bovenaan in hun klasse ook. het ziet er naar uit dat we straks feest kunnen vieren."

Meer berichten