Foto: PR

Vrouwenpolo lééft in Krimpen aan den IJssel

  Sport

Krimpen aan den IJssel - Een groep meiden kwam anderhalf jaar geleden met het idee om zwemvereniging De Lansingh te verblijden met een waterpoloteam voor vrouwen. Inmiddels is men zover dat serieus over een tweede team wordt gesproken.

 

Door Jan J. Timmer

Christel Rijkers is één van de drijvende krachten achter het vrouwenpolo in Krimpen. "Ik vond het al geweldig dat we vorig jaar met één ploeg konden starten", vertelt ze. "Overal vandaan kwamen stoere meiden naar ons toe om mee te trainen en te spelen. Dat heeft er toe geleid dat we sinds dit seizoen in de competitie uitkomen. We spelen in de laagste klasse en verliezen tot nu toe al onze wedstrijden, maar er is niemand die daar chagrijnig van wordt. Bij ons gaat het om andere dingen dan winnen. Plezier staat altijd voorop. In dat opzicht presteren we al top, ha ha! Tijdens wedstrijden proberen we elke keer een uitdaging in te vullen.We willen dan bijvoorbeeld één goal meer maken dan in de vorige partij. Dat lukt goed. Zo goed zelfs dat we gaandeweg de competitie steeds dichter bij onze tegenstanders weten te komen. Met andere woorden: we ontwikkelen ons prima."
De populariteit van De Lansingh Dames 1 heeft ertoe geleid dat de ploeg elk duel liefst zes reservespeelsters op de bank heeft zitten. "Dat heeft ons aan het denken gezet", zegt Christel Rijkers. "Met een aantal van deze speelsters, een groepje polo-sters uit het meidenteam én nieuwe aanwas van buiten zouden we een tweede vrouwenteam kunnen formeren. Kortom: we zijn weer op zoek naar nieuwe leden. Stoere meiden vanaf 16 jaar die tegen een stootje kunnen, zijn van harte welkom. Je moet van gezelligheid houden en over teamgeest beschikken; tha's all. En nee, je hoeft geen polo-ervaring te hebben om mee te doen. Als je kunt zwemmen en een bal kunt gooien, kun je al aansluiten. De rest leer je wel door het te doen."

Christel Rijkers is aanvoerster van De Lansingh's vrouwenpoloteam. Binnen haar ploeg speelt ze het liefst in een controlerende rol. "Even aan een badpak trekken of een tegenstandster onder water duwen hoort er bij. Onschuldig kijken ook. Ben ik goed in." Meer weten over vrouwenwaterpolo bij De Lansingh? Facebook: Dames 1 De Lansingh of mail naar waterpolo@lansingh.nl.

Meer berichten