Gouden medaille met zilveren randje voor Daniël

  Sport

Schoonhoven - Tijdens het internationale toernooi Tang Soo Do weet de Schoonhovenaar Daniël de Bruijn een zilveren medaille te bemachtigen op het onderdeel sparren. Volgens intimi was het zilver met een gouden randje, want hij heeft in de finalematch met zijn Deense tegenstander het uiterste uit zichzelf gehaald. De medaille krijgt hij uitgereikt van de organisatiedirecteur en grootmeester Erik Kristensen.

Daniël is deelnemer bij de jeugd en heeft een rode band. Het was de 2e keer, dat hij met de Nederlandse delegatie meedeed aan dit toernooi. De wedstrijden vinden op verschillende onderdelen plaats. Bij het sparren gaat om aanvals- en verdedigingstechnieken, waarbij de deelnemers punten krijgen voor elke gelukte aanval. Daniël deed mee namens de vereniging Chon Kyong uit Schoonhoven. Zijn teamgenoot Minte de Moel uit Groot- Ammers won een gouden medaille voor het onderdeel sparren bij de senioren.

Aan de wedstrijd in Denemarken deden naast de Denen en Nederlanders ook Britten. De deelname aan dit toernooi vindt plaats op basis van een open inschrijving. Dit betekent, dat iedereen mee mag doen. De tegenstanders zijn sporters op hetzelfde niveau. In totaal waren er in Denemarken ongeveer 100 deelnemers.

Tang Soo Do is Koreans' Karate en de voorloper van Tae Kwondo. In de volksmond is het een vechtsport, maar volgens de officiële beschrijving een krijgskunst.

Meer berichten