Foto:

KDO in beweging van jong tot oud

  Sport

Krimpen aan den IJssel - Zaterdag 9 maart kwam KDO Krimpen op verschillende disciplines in actie. De peuters en kleuters gingen in Krimpen aan den IJssel voor hun Nijntje Beweegdiploma. De turnselectie meisjes turnden hun tweede ronde competitie in rayon Rotterdam Noord en de districtwedstrijd in Amsterdam. De rhönraders draaiden hun districtwedstrijd in Capelle aan den IJssel.

Het Nijntje beweegdiploma Krimpen aan den IJssel was voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Het is een module die jonge kinderen voorbereid op alle vormen van sport door verschillende beweegvormen aan te bieden. De kinderen hebben laten zien dat ze kunnen rollen, zwaaien, schommelen, springen, hinkelen, gooien, vangen en nog veel meer. Alle kinderen hebben een diploma verdiend én heel veel plezier gehad!

De rayonswedstrijd voor de turnsters in Rotterdam Noord was de tweede op rij en hier werden op basis van de totaalscores de medailles verdeeld. Bij de pupillen 1, 2 en jeugd 1 meisjes D3 behaalden KDO Krimpen de eerste plek met Merel, Lisa en Michelle. Suzanne werd bij de pupillen 1 tweede. In Amsterdam turnden de instappers D1 hun eerste districtwedstrijd. Günes werd derde en plaatste zich hiermee voor de districtfinale van Zuid-Holland op 29 juni in Woerden.

Voor de rhönrad was de districtwedstrijd de laatste mogelijkheid tot plaatsing voor het NK voor de 4 hoogste niveaus. Alle 9 rhönraders van KDO hebben zich geplaatst voor het NK wat plaats zal vinden op 25 mei. Zij hebben in de drie rondes samen maar liefst 9 medailles in de wacht kunnen slepen.

Kortom, een succesvol sportief weekend voor KDO Krimpen met een hoop prijzen en mooie finaleplaatsen!

Meer berichten