Henk Vuik junior full speed op de kartbaan. (Foto: PR)
Henk Vuik junior full speed op de kartbaan. (Foto: PR) (Foto: PR)

Henk Vuik junior snel in de kart

  Sport

Krimpen aan den IJssel - Met twee keer een finish voorin bewees Henk Vuik junior onlangs dat hij aan een rappe opmars bezig is in de kartsport.

 

Door Jan J. Timmer

Het tienjarige karttalent uit Krimpen aan den IJssel kwam twee keer dicht in de buurt van het podium tijdens de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap IAME X30 in de Mini Parilla-klasse. Hij keek dan ook met een voldaan gevoel terug op de races op het circuit van Mariembourg.

Inmiddels is Henk drie jaar actief in de kartsport en krijgt hij steeds meer ervaring. Vuik junior racet voor het PDB Racing Team. "Ik leer hier veel en de resultaten worden steeds beter", zei de jonge karter direct na de finale, waarin hij dichtbij een podiumplaats kwam. "Ik rijd nu al zo'n drie jaar en ik begin het steeds leuker te vinden. Ook omdat ik steeds verder naar voren kom. Vorig jaar, aan het begin van het seizoen, reed ik nog rond de tiende plaats. Nu kan ik wel het podium halen en daar gaan we dit jaar dan ook voor, want dit is mijn laatste jaar in de Mini Parilla-klasse."Het weer was tijdens het raceweekend in Marienbourg wat wisselvallig. Zo zorgde regen voor een natte baan tijdens de kwalificatie. "Vond ik niet echt heel leuk", blikt Henk terug. " Tijdens de kwalificatie dacht ik: 'Dit gaat best moeilijk worden'. Maar toen kwalificeerde ik me als vierde. Dat had ik echt niet verwacht. Tijdens de eerste heat ging het best goed, alleen bij de start kwam ik niet goed weg omdat mijn motor een klein beetje verzopen was en toen werd ik zesde. Tijdens heat twee was het half droog en half nat, maar ik reed wel goed en zo werd ik vijfde. In de finale viel ik van de vierde naar de zesde plek terug, maar ik knokte me terug en ben uiteindelijk vijfde geworden. Dat was een hele leuke race." Henk Vuik junior wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Vuik Auto's, Mercedes-Benz Specialist uit Krimpen aan den IJssel en Vuik Motorsport.

Henk Vuik junior begon al op jonge leeftijd met karten. Vader en autocoureur Henk Vuik senior kocht een kart voor zoonlief op zijn zevende, om samen met broer Luuk wat rond te rijden op het terrein van het autobedrijf in Krimpen aan den IJssel. Nadat de aanschaf van een nieuwe kart werd besloten wedstrijden te gaan rijden.En dat doet Henk inmiddels bepaald niet onverdienstelijk!

Meer berichten