Laura Boers: nu nog KCC, straks KOAG. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Laura Boers: nu nog KCC, straks KOAG. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Laura Boers terug naar KOAG

  Sport

Krimpen/Capelle - Na vijf seizoenen bij KCC keert korfbalster Laura Boers deze zomer terug naar KOAG de club waar ze haar jeugd doorbracht.

Door Jan J. Timmer

En dat betekent een weerzien met tal van oude bekenden en spelers met wie ze in de jeugd actief was. "Echt iets om je op te verheugen", glimlacht de 23-jarige sportvrouw. "Het zal voelen als thuiskomen."

Laura Boers maakte ooit als 18-jarig talent de overstap van KOG naar haar huidige vereniging KCC in Capelle aan den IJssel. "Ik werd door club gevraagd om daar te komen korfballen. Dat zag ik wel zitten, want ik was hartstikke fanatiek en wilde graag hogerop." Laura Boers kwam in A1 terecht en ontwikkelde zich prima in haar nieuwe omgeving. In januari sloeg echter het noodlot toe. Tijdens een training liep ze een ernstige knieblessure op. "In overleg met de arts werd bepaald dat het scheurtje in mijn kruisband zich langs een natuurlijke weg zou moeten herstellen. Vervelend genoeg zakte ik er kort na mijn rentree op het veld teen wéér doorheen. Toen was de boel echt compleet stuk. Ik heb er vervolgens een jaar over gedaan om terug te komen. Kort na mijn rentree ging het helaas opnieuw mis ik scheurde tijdens een partijvorm mijn achillespees af. Een dag later werd ik geopereerd. En daarna trad een nieuwe, lange periode van revalidatie in. Al die tijd had ik maar één doel: terugkomen in het korfbal. Ik kan niet zonder die sport, het team, de sfeer. En het is me gelukt! Ik speel weer. Topkorfbal gaat het niet meer worden omdat ik door de gevolgen van de kwetsuren niet meer helemaal de oude zal worden, maar in het derde team heb ik het ook naar mijn zin. En straks bij KOAG ongetwijfeld ook. Ik hoop me in het eerste team te knokken, want spelen in een selectie is en blijft het allermooiste, vanwege de spanning, de entourage en - als KOAG promoveert- de schotklok!"

"Uiteraard maak ik het seizoen af in KCC 3", zegt Laura Boers. "Want in dat team heb ik het prima naar mijn zin. Ik voel echter ook dat de tijd rijp is om naar KOAG terug te keren. Ik ken er zoveel mensen en ik heb er heel wat vrienden rondlopen. In dat opzicht zal ik snel weer gewend zijn in mijn 'nieuwe oude' omgeving. En wat KCC betreft: daar was het ondanks de pech toch fijn!"

Meer berichten