Karin de Vries en Arjan Neeleman op de plek waar de padelbanen zouden moeten komen. (Foto: Jan Timmer)
Karin de Vries en Arjan Neeleman op de plek waar de padelbanen zouden moeten komen. (Foto: Jan Timmer) (Foto: Jan Timmer)

Padel-banen TCK serieuze optie

  Sport

Krimpen aan den IJssel - Als alles volgens plan blijft verlopen krijgt TCK (Tennis Club Krimpen) in 2020 de beschikking over twee padel-banen.

Door Jan J.Timmer

Dat TCK inzet op de aanleg van twee padel-banen op haar complex aan de Kerkdreef is niet verwonderlijk. "Hoewel wij de laatste drie jaar flink gegroeid zijn in ledental, moet je de ogen niet sluiten voor de landelijke tendens die duidelijk maakt dat het aantal actieve tennissers afneemt", zegt TCK-voorzitter Karin de Vries. "In de categorie rond de 18 jaar en bij oudere tennissers zie je relatief veel 'afhakers'. Padel kan er voor zorgen dat we juist deze groepen op ons park houden en aantrekken. Padel is nieuw en uitdagend voor jonge mensen en voor bijvoorbeeld oudere senioren aantrekkelijk omdat het speelveld relatief klein is en je de sport zeker ook rustig kunt beoefenen." Het bestuur van TCK heeft inmiddels voor het 'padel-plan' groen licht gekregen van de leden, terwijl ook wethouder van Sport Arjan Neeleman erg enthousiast is over het project. "Ik sta er helemaal achter", zegt hij. "Padel; biedt een mooie uitbreiding innen het totale sportaanbod in Krimpen aan den IJssel en het plan van TCK sluit uitstekend aan bij onze ambitie om zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen. Wat mij betreft gaan die banen er komen. Ik verwacht dat de gemeenteraad daar hetzelfde over denkt, want ook die is over het algemeen 'sportminded'. Over op welke basis de banen tot stand moeten komen gaan we onze keuzes nog maken. Alle info is beschikbaar. Daar komt ongetwijfeld een goed en degelijk voorstel uit." De padel-banen zullen worden aangelegd op de plek waar nu de 'jeugdoefenkooi' te vinden is. "De omwonenden zijn inmiddels ingelicht over ons plan met dat deel van ons complex", vertelt Karin de Vries. "Het padel-project' zal, als alles gaat zoals we hopen, worden uitgevoerd tijdens het groot onderhoud van ons park. Op die maner vang je twee vliegen in één klap."

Meer berichten