Jan Verveer wil weinig kwijt over zijn situatie bij Dilettant. (Foto: PR)
Jan Verveer wil weinig kwijt over zijn situatie bij Dilettant. (Foto: PR) (Foto: PR)

Dilettant beland in trainerssoap

  Sport

Krimpen aan de Lek - Eind januari verlengde Dilettant het contract met hoofdtrainer Jan Verveer tot en met seizoen 2019-2020. Nu zit de oefenmeester 'ziek' thuis. Een bijzonder verhaal.

Door Jan Timmer

Een week of vier geleden werd het bestuur van Dilettant door een spelersdelegatie in kennis gesteld dat 'de spelersgroep niet meer verder wilde met Verveer als technisch eindverantwoordelijke man'. De clubleiding van Dilettant besloot Verveer daarop op non-actief te stellen. Kort daarna trok men een andere trainer aan die op zijn beurt een assistent meenam. Niet veel later bleek dat de 'ontevreden spelersgroep' uit slechts enkele voetballers bestond en dat het grootste deel van de selectie niet achter het besluit stond om Verveer naar huis te sturen. Daarop besloot het bestuur om Verveer uit te nodigen voor een gesprek. Toen Verveer hoorde dat er een andere trainer voor de groep stond met wie hij zou geacht werd samen te werken, maakte hij rechtsomkeert en meldde hij zich ziek. "Een vervelende situatie", zegt Dilettant-voorzitter Marco Goudswaard er over. "Wat ons betreft knapt Jan snel op en meldt hij zich weer op de club en pakt hij de draad weer op. Hij is van harte welkom. We zijn met hem in onderhandeling." Verveer zelf hult zich voornamelijk in stilzwijgen. "Dat doe ik sowieso op advies van de VVON (Vereniging Van Oefenmeesters Nederland)", zegt hij. "Elk woord wat ik er nu over zeg kan er één te veel zijn. Maar neem in ieder geval van mij aan dat dit rauw op mijn dak is gekomen. Ik had nota bene pas mijn contract verlengd en werkte hier prima." Bronnen vanuit de club bevestigen dat. "Jan Verveer is een trainer die uitstekend past bij een club als de onze", zegt één van hen. "Er is een inschattingsfout gemaakt die schade heeft veroorzaakt die niet nodig was geweest als er meer en beter onderzoek was gedaan naar de exacte situatie. Dit is echt heel spijtig voor alle partijen."

Hoe de trainerssoap bij Dilettant ook afloopt: winnaars zullen er niet uit voortvloeien, daarvoor is al te veel schade aangericht. Immers: stel dat Jan Verveer terugkeert op het sportpark aan de Tiendweg in Krimpen aan de Lek; hoe wordt dan de band hersteld met de spelers die hem niet meer pruimden. Alleen wijsheid bij alle partijen kan wellicht nog een opening bieden.

Meer berichten